Kerkuil moet aansterken

18 oktober 2020

Zaterdagmiddag rond 13:00 uur krijgen wij een telefoontje via onze collega ambulancedienst Nationale Dierenzorg Wassenaar uit Leidschendam. Bewoners zien een verzwakte uil op hun terrein zitten. Wegvliegen doet hij niet meer, en ook kijkt ‘ie wat suf uit zijn ogen.

Het blijkt om een Kerkuil te gaan. Dat zie je direct aan de hartvormige gezichtssluier. Hij vestigt zich graag in gebouwen zoals schuren of kerktorens en in dit geval dus in een manège. Daar zoekt hij rustige, donkere schuilhoekjes als rustplaats voor overdag en als nestplaats. Kerkuilen leiden een teruggetrokken leven en worden als het donker is actief om in het open veld te jagen op vooral veldmuizen.

Als de chauffeur aankomt hebben ze inmiddels de Kerkuil veiliggesteld en in een winkelwagentje gedaan. Rutger kijkt de uil goed na, en ziet gelukkig geen verwondingen. Maar deze uil is erg verzwakt. Bij de vogelopvang gaan ze er alles aan doen deze mooie uil weer aan te laten sterken. Hopelijk kan hij binnenkort dan weer gezond en wel de lucht weer in!

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!