Ken je deze vervilte kat?

29 januari 2016

UPDATE: “Vienna” is weer naar huis

De gevonden kat van de Vijzelstraat met de vele klitten is terug naar huis. Het arme dier was gisteren al ontdaan van al haar pijnlijke klitten en is aan de beterende hand. Het blijkt dat de kat al 20 jaar is, echt een oud besje dus. Door het slechte gebit kon ze zichzelf niet meer verzorgen, het is dan uiteraard de taak van het baasje om ervoor te zorgen dat hun huisdier in goede conditie blijft. De eigenaar heeft hierin niet adequaat gehandeld. De kat ging wel eens naar de de dierenarts vanwege het verzorgingsprobleem maar dit was inmiddels te lang geleden waardoor de vacht zo vervilt is geraakt. Gelukkig is ze na de scheerbeurt een heel stuk opgeknapt. Wij hebben de eigenaar streng toegesproken en op het hart gedrukt om regelmatiger naar de dierenarts te gaan voor de verzorging en voor behandeling van het gebit. De eigenaar belooft beterschap en na vergoeding van de gemaakte kosten zijn baas en poes weer herenigd. Ondanks de situatie zijn we toch blij dat deze poes op leeftijd haar oude dag gewoon in haar vertrouwde omgeving kan doorbrengen. We houden de situatie uiteraard in de gaten.

—————————————————————————————————————————————————————————–

Vandaag krijgen we een melding van een bewoner aan de Vijzelstraat over een kat in slechte conditie. De mijnheer zegt dat hij de kat in zijn schuurtje op zal sluiten zodat ze er niet vandoor gaan. Snel gaan we naar het opgegeven adres om haar te halen. Als we aankomen schrikken we van haar toestand. Haar vachtje is helemaal vervilt. Ze heeft duidelijk pijn aan haar huid door de vilten laag, ze is dan ook best boos als we haar oppakken. We gaan met deze dame naar de dierenarts. Ze laat niets toe door de pijn. Er zit dan ook niet anders op dan haar onder narcose brengen. Samen met de dierenarts scheren we haar vacht en er komen veel vervilte stukken van haar lijfje. Ook worden er twee cystes gevonden die de dierenarts leeghaalt. Daarbij is haar gebit erg slecht en een kies wordt direct verwijderd. Ze blijft bij ons in het dierenhospitaal waar ze de juiste zorg, liefde en aandacht krijgt. Hopelijk herstelt ‘Vienna’, zoals we haar hier hebben genoemd,  snel.

De poes is al op leeftijd, waarschijnlijk 14+. Helaas heeft ze geen chip. We weten niet waarom ze er zo slecht uitziet, we hopen dan ook dat de eigenaar zich meldt. Ken je deze kat of heb je een vermoeden waar ze thuis hoort, neem dan contact met ons op via 070 3282828?

Kat vijzelstraat 1

Kat vijzelstraat 2

IMG_1943

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!