Keiko zoekt knuffeltalenten (5 jaar)

21 mei 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Auw mijn wang

Keiko‘s baasje was overleden en nu leefde Keiko op straat – tot één van de buren ontdekte dat hij gewond was. Hij had een diep gat in zijn wang: een open abces. Dat moet hem behoorlijk pijn hebben gedaan. De dierenarts heeft het abces schoongemaakt en Keiko kreeg antibiotica en pijnstilling. Daar knapte hij gelukkig snel weer van op.

Rustige jongen

Zwart witte Keiko is een vriendelijke jongen die je steevast begroet met een paar kopjes tegen je hand. Of je neus of oren, mochten die toevallig dichterbij zijn dan de hand. Keiko doet het bij ons rustig aan – hij stort zich niet onmiddellijk in het avontuur als de deur van zijn hok opengaat. Hij denkt eerst eens even na of hij op zijn plankje zal blijven liggen of toch maar even in de kamer gaat rondkijken. Meestal wint zijn nieuwsgierigheid het en komt hij toch maar naar beneden.

Keiko’s voorkeur

Hij doet dan wat alle katten doen: checken of alles nog net zo is als gisteren, even buiten kijken en dan een lekker plekje zoek om te chillen. Maar wat Keiko echt Keiko maakt: hij is dol op mensen. En op knuffelen, op schoot zitten, kopjes geven en geaaid worden. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Helaas hebben wij meestal wel meer te doen dan een hele middag met Keiko op schoot zitten. Jammer jongen, maar de andere katten willen ook een beetje aandacht.

Knuffelen

Je snapt het al: Keiko zoekt een huis met mensen met tijd, geduld en knuffeltalent. Dan kan hij eindelijk een hele middag/avond doen wat hij het liefste doet. Hij is nu nog  een beetje onzeker en zoekt meteen zijn veilige hok op als er iemand onverwacht de kamer in komt. Maar hij zal ongetwijfeld, als hij eenmaal in zijn nieuwe huis  en aan alle knuffels is gewend, ook minder snel schrikken.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Dat is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Uiteraard met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen als hij dat wil, dat versterkt de band en reduceert stress.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Keiko is ongeveer vijf jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Keiko? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Simone Janssen

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!