Kater Boef na 3,5 week herenigd met eigenaren

23 augustus 2021

Het is altijd goed om naar je gevoel te luisteren. Een mevrouw in Rijswijk zag een kat op straat lopen en hoorde van haar buurvrouw dat de kat daar maar rondliep en steeds mee naar binnen wilde. Hij had ook wel heel veel trek in de hapjes die ze hem aanboden. De dames vertrouwden het niet en samen wisten ze hem in een mandje te krijgen. En daarna… belden ze ons.

Omdat ze toch zelf op pad gingen, vroegen ze of ze de kat langs mochten komen brengen op ons hospitaal. Natuurlijk mag dat, heel graag! Toen zij er eenmaal waren, zagen we een mooie, gecastreerde kater met een wat betraand oog en een snuffelneusje. We lezen hem uit op een chip en ja hoor: hij heeft een chip! Daarop staat dat hij Boef heet en dat hij thuis zou horen in Leidschenveen. Leidschenveen? Dat is best ver van Rijswijk. We bellen beide geregistreerde telefoonnummers en spreken in op de voicemail.

Collega Anita van de meldkamer laat het er niet bij zitten en gaat kijken op Amivedi, de site voor vermiste huisdieren. En weer is het raak! Daar staat Boef als vermist! We proberen daar een extra telefoonnummer op te vragen en dat lukt. We krijgen dolblije eigenaren aan de lijn! Zij kunnen niet wachten om Boef weer in hun armen te sluiten.

Wanneer de baasjes onze quarantaineruimte in lopen ligt Boef wat verscholen in een hoekje van zijn hok. Maar dan herkent hij de stemmen en daar komt hij hoor: staart in de lucht en kopjes geven. De tranen vloeien van blijdschap.

Moraal van dit verhaal: laat je dier chippen, registreer de chip en geef een vermissing altijd op bij Amivedi. Hoe Boef in Rijswijk is beland zullen we nooit weten, maar de lieverd kan gelukkig weer veilig naar huis. Laten we hopen dat hij niet opnieuw op avontuur gaat!

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!