Kat zit klem in luchtschacht

19 april 2021

Het lijkt wel alsof katten in de lente meer rare capriolen uithalen. Zo ook deze kat, die klem zat in een luchtschacht.

De melding kwam van een mevrouw die een luid gemiauw hoorde toen ze het toilet had gebruikt. Verbaasd, maar opgelucht dat ze de kat kon zien, belde ze ons. Ze wist niet of hij gewond was. Chauffeuse Sam was in de buurt en ging snel kijken.

De kat zat in een heel kleine ruimte, mogelijk een ventilatieschacht van de wc. Je vraagt je vast af hoe een kat in luchtschacht terecht komt? Nou, wij ook! We denken dat de kat op het dak liep en in een opening is gekropen. Helaas bleek de opening een gat, waardoor de kat een verdieping lager eindigde. Gelukkig was de val niet al te diep én zat er een soort deurtje in de schacht.

Sam liet de kat even aan haar hand ruiken om in te schatten of ze geaaid wilde worden. Je moet altijd eerst het vertrouwen winnen voordat je iets spannends gaat doen. In een benarde situatie voelt de kat zich vaak al gestrest. Ze zou uit angst kunnen bijten of er alles aan kunnen doen om een uitweg te vinden. Maar het leek of de kat aanvoelde dat het goed was en blij was dat iemand hulp bood. Het was een lieverd, die gewoon bang was.

In de ambulance is hij onderzocht op verwondingen. Helaas was de kat niet gechipt, maar verder leek ze oké. Ze is daarom naar het dierenasiel in Den Haag gebracht, waar de dierenarts hem nog verder zou onderzoeken. En dan lekker bijkomen van het spannende avontuur. Hopelijk meldt de eigenaar zich en kan de kat weer naar huis!

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!