Kat Yoshi vermist op een bouwterrein

1 juli 2020

Onlangs kreeg de meldkamer een telefoontje over de vermissing van kat Yoshi. Yoshi was nog niet eerder buiten geweest dus zijn eigenaren waren erg ongerust! Centralist Carlijn keek gelijk of Yoshi misschien een van de katten was die wij de afgelopen dagen hadden opgehaald, maar er waren geen overeenkomsten. Yoshi is namelijk een rode Oosterse korthaar met een heel herkenbaar uiterlijk.

Carlijn gaf advies om Yoshi als vermist huisdier op te geven op Amivedi.nl en checkte of zijn chip goed geregistreerd stond. Ook voor binnenkatten is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd worden, want juist binnenkatten komen snel in de problemen als ze ineens wel buiten terecht komen.

Carlijn hield er een ongerust gevoel aan over en heeft de volgende dag nogmaals gebeld met de eigenaren of Yoshi al weer terecht was. Dit was helaas niet het geval. Ze besloten tot het plaatsen van een vangkooi. Dit is een kooi die gebruikt wordt voor het vangen van loslopende (gewonde) katten. Wel is dit vaak een minder prettige en wat stressvolle ervaring voor een kat. Het heeft alleen zin een vangkooi te plaatsen als er een sterk vermoeden is waar de kat zit.

Op zaterdagmiddag plaatste chauffeur Janneke een vangkooi op de plek waar Yoshi zich vermoedelijk schuil hield. Hij was al vijf dagen vermist! Een dag later kreeg de meldkamer een zichtmelding van Yoshi, hij was gezien op een bouwterrein. Chauffeur Janneke besloot direct naar het bouwterrein te gaan om te helpen zoeken én de vangkooi te verplaatsen.

Het terrein was enorm! Janneke en het baasje van Yoshi hadden een flinke klus om het terrein af te zoeken. Janneke kreeg het vermoeden dat Yoshi wel eens in een bouwput, een groot gat in het midden van het terrein, kon zitten. Na een tijdje hoorden ze Yoshi zachtjes miauwen, heel voorzichtig, maar steeds harder.

Tijd voor actie! Het luik dat het gat afsloot kregen ze na veel gedoe open en ze daalden af in het gat. Er bleek een stelsel met diverse kruipruimtes en gangen te zijn. Daar was Yoshi! Yoshi was erg bang maar ook uitgehongerd. Hij kwam af op het geluid van een blikje kattenvoer dat geopend werd. Hij begon op een afstand te eten. Helaas was hij veel te bang om hem te benaderen en om te pakken. Janneke zag ineens waar Yoshi waarschijnlijk het gat in en uit kon klimmen en ook daar zat een luik. Ze ging de kruipruimte verder in om mogelijkheden te bekijken.

Na veel inspanning hebben ze de vangkooi op een enorme berg puin kunnen plaatsen en scherpstellen. Het baasje en Janneke stonden net te overleggen wanneer ze terug zouden komen om de kooi te controleren, toen ze hoorden dat de kooi dichtsloeg. Hij zat er gewoon al in! De inspanning van het baasje, Carlijn en Janneke werd beloond. Yoshi kon mee naar huis, wat mager maar verder ongedeerd. Wat een mooie dag!


Het gat waar Yoshi het dichtstbij gehoord is.


Veilig in de vangkooi naar huis gebracht.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!