Kat verstopt zich onder motorkap

28 mei 2024

Donderdag 23 mei heeft de rode kat Garfield flink wat mensen beziggehouden. Die dag hebben onze ambulancechauffeurs René en Jakko, samen met medewerkers van de brandweer en van een dierenkliniek, ervoor gezorgd dat de kat weer heelhuids met zijn eigenaar naar huis kon. 

René en Jakko worden die dag door onze meldkamer gevraagd om naar de Statenlaan te gaan, omdat daar een kat onder de motorkap van een auto is gekropen. De medewerkster van de dierenkliniek vertelt ter plaatse dat kat Garfield uit zijn bench is ontsnapt, toen de eigenaar met het beestje naar huis wilde gaan. Garfield is, in zijn paniek, zo ver naar achteren gekropen, dat René en Jakko hem niet kunnen pakken. Gelukkig kunnen wij in zo’n geval altijd een beroep doen op de helden van de brandweer, die al snel te hulp schieten. 

De krik van onze ambulance wordt gebruikt om wat meer ruimte te maken en de houten blokken van de brandweer zorgen voor wat meer veiligheid. Een van de medewerksters van de dierenpraktijk kruipt in de krappe ruimte onder de auto om Garfield te pakken, wat haar al snel lukt. Samen met haar collega probeert zij Garfield weer terug in zijn bench te stoppen. Garfield is echter nog niet klaar met zijn avontuur. Jammer genoeg weet hij weer te ontsnappen en rent de Statenlaan op. Onze René weet, met behulp van een alerte HTM-chauffeur die ziet waar de kat naartoe is gerend, Garfield te lokaliseren in een voortuin op het Statenplein.  

Met vereende krachten van zowel medewerkers van de brandweer en de dierenkliniek, de eigenaar van de kat en van René en Jakko kan Garfield uiteindelijk toch gevangen worden en weer in zijn bench worden opgesloten. Daarna gaat het beestje met zijn opgeluchte eigenaar veilig terug naar zijn eigen huis.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!