Kat vast onder motorkap auto

26 februari 2024

Van een rustige zondag was 25 februari geen sprake. Zowel de brandweer als onze chauffeurs waren druk met het bevrijden van een kat die vast zat onder een motorkap van een auto.

Dit gebeurde op de Conradkade, nabij de President Kennedylaan. We ontvingen een melding over een kat onder een motorkap. Chauffeurs Martin en Monique kwamen direct in actie. Maar helaas, wat zij ook probeerden, het lukte niet om de kat te bevrijden. We hadden versterking nodig.

De volgende stap was om de brandweer in te schakelen. De mensen van kazerne Scheveningen kwamen ter plaatse om het van ons over te nemen. Maar ook de brandweermensen kregen het in eerste instantie niet voor elkaar.

Natuurlijk gaven we nog niet op. De brandweer probeerde nu om via de onderkant van de auto bij de kat te komen. Yes, dit lukte! Maar nee, de kat rende er meteen vandoor!

Gelukkig konden Martin en Monique de kat vangen bij de ingang van een flat op de Conradkade. Zo konden we hem alsnog verzorgen en meenemen naar ons hospitaal. Hij had geen ernstige verwondingen en dankzij zijn chip hadden we de eigenaar snel achterhaald. Een goede afloop van dit spannende avontuur. En het laat het belang van een chip én een goede registratie maar weer eens zien!

Beeldmateriaal: Nikolai Overbeeke. Vrij te gebruiken met naamsvermelding.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!