Kat vast in plastic broodzak

5 juli 2021

Medewerkers van een bedrijf in de Zilverstraat in Den Haag zagen een kat met een plastic broodzak over zijn kop. Gelukkig belden zij ons direct op om de kat te komen vangen.

Toen onze chauffeur ter plaatse was, speelde de kat verstoppertje. Hij was onder een container geschoten en niet van plan om daar onderuit te komen. Opgeven was natuurlijk  geen optie, want die plastic zak zou ernstige gevolgen kunnen hebben. Gelukkig hadden we een vangkooi bij ons.

De ene kant van de container was dicht; via die kant kon hij niet ontsnappen. Hij kon er alleen aan de voorkant uit. Daar werd de vangkooi geplaatst, met daarnaast een pallet om te voorkomen dat hij langs de kooi zou glippen. Door met een zwanenhaak, die aan een lange stok zit, aan de achterkant onder de container te duwen, werd de kat de goede kant op gestuurd. En hop, kat in het bakkie! Hij liep zo de vangkooi in en we konden hem meenemen naar de basis.

Natuurlijk was hij erg bang van het hele avontuur en naar ons toe ook niet zo lief. Maar toen hij eenmaal van de schrik bekomen was, werd hij rustiger en liever. Hij zag er goed uit en had geen verwondingen. Daarom hebben we hem overgebracht naar het Haags Dierencentrum. We hebben hem natuurlijk overal aangemeld als gevonden en hopelijk meldt de eigenaar zich snel.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!