Kat op richel aan Grote Marktstraat

14 september 2021

Als je jong bent dan wil je op avontuur en alles ontdekken. Dit was in eerste instantie het plan van kater Rif. Even op ontdekkingstocht en dan op tijd terug zijn voor het eten. Alleen kwam Rif vast te zitten op een richel in de drukke winkelstraat op de Grote Markt in Den Haag. De melder zag Rif al twee dagen zitten op de richel en vermoedde dat hij er niet zelf vanaf kon komen.

Chauffeur Rob ging poolshoogte nemen. Alleen ging Rif er toen als een haas vandoor. Rob laat zich niet makkelijk kennen. Na wat buurtonderzoek kwam Rob een vermist-poster van de bezorgde eigenaar tegen. Wij namen natuurlijk gelijk contact op en dezelfde middag is chauffeur Janneke teruggegaan voor reddingsoperatie 2.0. De eigenaresse van Rif en de brandweer kwamen ook ter plaatse.

Hoewel Rif de eerste vangactie erg onder de indruk was en besloot te vluchten, was hij de richel nu waarschijnlijk toch zat. En dan zit je baas ook nog eens in de lift van de brandweerwagen! Dan moet het wel goed zijn, dacht Rif, terwijl hij de lift benaderde. Gelukkig hebben wij altijd meer dan genoeg mandjes in de ambulance om even uit te lenen voor dit soort situaties. En zo geschiedde: kat in het bakkie! Het ga je goed, Rif. En eh, blijf je uit de problemen?

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!