Kat op 20 meter in zwaaiende boom

9 januari 2019

Gistermiddag, omstreeks 14.00 uur, krijgen we een telefoontje vanuit de wijk Mariahoeve. Een meneer vertelt ons dat hij vanaf de 6e etage in zijn flat een kat hoog in de top van een boom ziet zitten. Aangezien het behoorlijk stormt, is het beestje doodsbang. De boom gaat hard heen en weer. De melder had eerder op de dag al de brandweer gebeld. Zij hebben de situatie bekeken, maar konden niets doen, omdat ze hun auto daar niet konden plaatsen en het veel te hoog was voor een ladder.

Toen ambulancechauffeurs Rutger en Jasper ter plaatse kwamen in het parkje aan de Amethisthorst zagen ze inderdaad in het topje van de boom iets wat op een kat leek. Toen het katje ons doorkreeg begon het onmiddellijk erg hard te miauwen.

Er was maar 1 optie om het diertje te kunnen helpen en dat was de boom beklimmen. Maar goed, in een boom van 20 meter met vele dunne zijtakken, die ook nog eens heen en weer zwaait, is dat niet verantwoord. Vandaar dat de hulp werd ingeroepen van professioneel boomklimmer Roberto, van het bedrijf Black Baret. Hij is met een klus bezig, maar is bereid gelijk tijd voor ons vrij te maken. Gezekerd aan de boom begeeft hij zich helemaal richting de top. Dat was nog geen makkie door alle takken heen. Als hij boven is, blijkt al gauw dat het katje doodsbang is in de boom, maar dat ze ook enorm blij is met haar redder. Ze kruipt zelf langzaam op de schouder van de boomklimmer en houdt hem stevig vast. Onze chauffeurs hijsen via een ander touw het kattenmandje omhoog, en het lukt Roberto om het diertje erin te krijgen!

Helaas heeft dit jonge poesje, van een maand of 9, geen chip, dus het is wachten op het baasje van dit super lieve poesje. Ze zit inmiddels veilig en wel in het Haags Dierencentrum te wachten tot ze terug naar haar huisje kan. Kent u dit poesje? Bel ons op 070 3282828

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!