Kat na negen dagen weer thuis

24 april 2024

Op woensdag 24 april werden we gebeld door een lieve mevrouw. Ze vertelde dat ze een kat had binnengehaald, omdat hij hard mauwend rondliep. Konden wij komen om de chip uit te lezen?

Vaak verwijzen we dan naar verschillende vrijwilligers die een chipreader hebben. Helaas was er op dit moment net niemand beschikbaar. Onze ambulance met chauffeurs Ad en Liam ging naar de melder toe.

De kat had mauwend rondgelopen bij het oude vliegveld in Ypenburg. Het was fijn dat de melder het arme dier al naar binnen had gehaald. Zo werd dit voor ons een makkelijke klus.

Liam en Ad konden de chip direct uitlezen. Zo ontdekten ze al snel dat de kat als vermist was opgegeven. Onze centralist belde vanuit de meldkamer direct met de eigenaren van de kat. Zij woonden bijna 7 kilometer verderop! De kat heet Luna en was sinds 15 april vermist. Ze was dus alweer negen dagen alleen op pad geweest. Het blijft een mysterie wat ze in de tussentijd heeft meegemaakt.

De eigenaar was natuurlijk heel blij en opgelucht dat Luna heelhuids weer thuis kwam. Wederom een verhaal waarin een chip én een goede registratie veel ellende weten te voorkomen!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.


De mensen die de kat hebben gevonden en ons belden.


Mee in de ambulance en snel terug naar huis.

 

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!