Kat na elf maanden terug bij eigenaar

13 februari 2024

In de nacht van vrijdag 9 februari op zaterdag 10 februari is er een kat gevonden in een tuin aan de Hertenrade. De melder zag het dier zielig zitten en had een vermoeden dat hij verlamd was. Het is zo goed dat mensen dan de moeite nemen om onze meldkamer te bellen! Chauffeur Rob kreeg de melding en ging erop af.

Aangekomen bij het gegeven adres, zag Rob de kater al zitten. Het leek erop dat het dier was aangereden. Chauffeur Rob onderzocht hem en controleerde hem op een chip, maar helaas was de kater niet gechipt. Rob bracht hem naar Dierenkliniek Klaverbos. Daar bevestigde de arts Robs vermoeden: de kat was waarschijnlijk aangereden. Hij had geen breuken, maar wel zware kneuzingen. Rob nam hem mee naar ons hospitaal voor de nacht.

De volgende dag kregen wij een telefoontje van een enorm opgelucht iemand. Het was de eigenaar van de kat. De vierpoter bleek Sushi te heten. Ze zag een foto bij een Facebookbericht en herkende haar kat meteen. Ze ging naar de link op Amivedi en las dat hij bij ons zat. Daarna belde ze naar onze meldkamer.

Wat bleek: ze was haar kat al elf maanden kwijt. Ze kon hem gelijk ophalen. Vanwege de kneuzingen moet hij nog wel even medicijnen blijven slikken. Maar… dit verhaal loopt gelukkig goed af.

We ontvingen een update van het thuisfront:
Eenmaal thuis was Sushi al aardig opgeknapt. Hij kan lopen, de trap op en af én op de bank klimmen. Al gaat het nog wel moeizaam, omdat hij nog wel een beetje mank loopt. Hij lijkt erg blij te zijn om weer thuis te zijn. Geeft kopjes, snuffelt overal, zoekt contact en eet/drinkt goed.
Heel erg bedankt dat jullie hem hebben gevonden en hebben opgevangen. Had helemaal geen hoop meer om hem te vinden en nu is hij gewoon weer thuis!


Veilig in ons hospitaal. 


En weer lekker thuis na elf maanden.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!