Kat met jampot op kop

29 december 2014

Een kat in het Zoetermeerse Westerpark,  loopt al dagen met een jampot op zijn hoofd. De eerste poging van de brandweer om de kat uit de boom te halen, is mislukt. daarna zijn talloze pogingen gedaan om het arme dier uit zijn benarde positie te bevrijden, maar we krijgen het snelle beestje tussen de enorme bramenstruiken niet te pakken. Tientallen mensen hebben hun kerstfeest verlaten om ons met het barre weer te helpen met zoeken in het Westerpark. Zelfs collega’s uit Spijkenisse (Dieren4u Dierenambulance) en België (Vzw Zwerfkat in nood II) die maar liefst 6 vangkooien hadden meegenomen. Het is een mooie kerstgedachte ondanks de frustratie dat we de kat niet gevonden hebben.

Helaas is hij de laatste dagen niet meer gesignaleerd. Misschien door de drukte? Misschien zit hij verstopt? Of toch verlost van de pot? Of erger? We zijn nog steeds actief met zoeken in het park. Er hebben meerdere vangkooien gestaan op verschillende plekken in het Westerpark met de hoop dat hij er in zou lopen. Maar helaas heeft dit nog geen gewenst resultaat gegeven.

Nog elke dag melden zich vrijwilligers om te gaan zoeken in het park. Hartverwarmend, maar ook denken wij dat door te veel activiteit, de kat zich misschien juist niet meer laat zien.  Wij proberen elke dag nog meerdere rondes te maken. We zoeken het meest rond de plek waar hij voor het laatst gesignaleerd is. Ook de Dierenpolitie zoekt mee.

We willen iedereen in ieder geval bedanken voor alle hulp, tips en lieve woorden. En mocht u de kat zien, kunt u direct bellen met: 070-3282828

Foto: Peter van Zetten

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!