Kat met gebroken achterpoten gedumpt op kinderboerderij

4 januari 2023

Op 24 december om 09:00 uur krijgen we een telefoontje van de Kinderboerderij Herweijershoeve (Anna Polakweg) in het Zuiderpark. Daar hebben ze vanmorgen bij de ingang van de kinderboerderij een tas aangetroffen met daarin een doos waar een kat in zat.

Het is een grote, bange kater die niet goed kan lopen. Bij de dierenarts blijkt hij zijn beide achterpoten te hebben gebroken. Nicky had veel pijn aan zijn gebroken benen en was daardoor erg boos en wilde niet goed eten. Gelukkig kon hij direct na de kerst terecht bij onze orthopedisch specialist. Daar werd hij geopereerd aan beide poten. Het leek in eerste instantie dat zijn breuken vers waren, maar na verder onderzoek bleek Nicky toch al langer deze breuken te hebben. Wat is er toch gebeurd?

Nicky kreeg links een femurkop-hals resectie. Dit betekent dat de dijbeenkop wordt afgezaagd en tussen de heupkom en het dijbeen een spier gehecht, zodat er geen contact is tussen de heupkom en het dijbeen. Er wordt als het ware een nieuw gewricht gevormd en kan de kat daardoor pijnloos door het leven. Rechts is zijn heupgewricht weer op zijn plaats gezet en zijn er 2 pinnen geplaatst in zijn been om te stabiliseren.

Voorlopig moet Nicky het dus nog wel even rustig aan doen. Gelukkig vindt hij dat nu nog niet zo heel erg en laat hij zich lekker verwennen en aaien. Inmiddels weet hij dat het bij ons goed zit en dat we er zijn om hem te helpen.

Hieronder het online artikel van het AD:
https://www.ad.nl/den-haag/kat-met-gebroken-achterpoten-gedumpt-op-kinderboerderij~a76b866c/


Nicky na zijn operatie.


Nicky bij binnenkomst in het hospitaal. Foto: Jos van Leeuwen

UPDATE 10-1-2023

Het gaat goed met Nicky, hij geniet zichtbaar van alle aandacht en ondanks dat hij nog veel hokrust moet houden kan hij wel al weer staan op zijn achterbenen.

 

 

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!