Kat klimt liever ‘backstage’

29 maart 2022

Het is weer die tijd van het jaar… lente! En op de een of andere manier halen katten dan altijd extra gekke capriolen uit. Dit keer ontvingen we een melding over een kat die al twee dagen achter een hoge klimwand zat. De mensen hadden verwacht dat hij er zelf wel achter vandaan zou komen, maar helaas. De hoogste tijd dus om onze beste klimmer er op af te sturen. Joshua ging de uitdaging aan en klom de wand in. Nee, niet zomaar de klimmuur in, maar de achterkant van de klimmuur!

Joshua vertelt: “Samen met Samantha ging ik eerst bij de klimmuur een kijkje nemen. Inderdaad zagen we een kat in de ruimte achter de klimwand. De ogen van de kat weerkaatsten het licht van de zaklamp. Het was er donker en stoffig en vooral heel erg smal. In overleg met het bedrijf besloten we om voor openingstijd het dier te vangen. Het plan was om de kat naar het andere einde van de klimwand te dwingen, waar Samantha hem stiekem zou opwachten en vangen.”

Daar was de kat het helemaal niet mee eens! “Ondanks onze klimkunsten was de kat ons steeds te slim af. Lenig en klein als hij was, sprong hij steeds hoger en verder. Het werd steeds smaller en stoffiger, en er zaten nogal wat obstakels om te overwinnen. Hoogtevrees moet je hier niet hebben! Steeds zagen we de ogen van de kat oplichten in het donker, en dan was hij weer weg. De kat was duidelijk niet van plan om mee te werken! Uiteindelijk gaven we ons gewonnen en hebben toch maar een vangkooi geplaatst met wat voer en vers drinkwater. De kat zou toch inmiddels wel honger en dorst hebben, vooral in die warme omgeving. Toen de vangkooi eenmaal stond, zijn we vertrokken naar een andere klus.”

Al na twee uur belde de melder dat het ‘kat in het bakkie’ was. We hebben de kat opgehaald en gekeken of hij gechipt was. Dat was niet het geval. Hij moest dus toch tijdelijk naar het dierenasiel, totdat het baasje kon worden opgespoord of zichzelf zou melden. De kat maakt het gelukkig goed, veilig in het asiel, wachtend op hereniging met zijn baasje.

Bekijk de video’s, maar pas op: het is duizelingwekkend!

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!