Kat in motorkap verstopt

23 maart 2023

De eigenaar van de elf jaar oude kat ‘Penny’ was ten einde raad nadat het diertje sinds woensdagavond vermist was. De hele dag had de eigenaar in de buurt gezocht naar Penny, maar ze kon haar nergens vinden…

Gelukkig zag ze na een tijd een kat zitten bij een geparkeerde auto in de Perenstraat. Tot haar grote opluchting bleek het Penny te zijn! De kat had zich onder de motorkap van de auto verstopt. 

Penny weigerde uit haar schuilplaats te komen, ondanks het geroep van haar baasje. Uiteindelijk wist ze het baasje geen andere oplossing dan ons op te bellen.

In eerste instantie lukte het ons ook niet om de kat te lokken en om haar zover te krijgen dat ze onder de motorkap vandaan kwam. Er zat niets anders op: we moesten de hulp van de politie inschakelen. Zij konden de gegevens opvragen door middel van het kenteken, om zo toestemming te vragen voor het openen van de motorkap. Gelukkig ging de eigenaar van de auto akkoord. Na een tijdje kon de motorkap eindelijk worden geopend. Penny vluchtte meteen weg en verstopte zich in een portiek. Nee, hè! 

Het duurde even voordat we de bange poes te pakken kregen, maar gelukkig is het wel gelukt. Na deze ervaring zal de avontuurlijke poes Penny waarschijnlijk even rustig aan doen!

Beeldmateriaal: Ivar Gieles 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!