Kat in boom

27 juni 2023

Een klassiek verhaal: de kat die in de boom klimt en er niet meer uit durft te komen. Dit keer in een boom aan de Meppelweg in Den Haag. De brandweer was al op locatie en had verschillende pogingen gedaan. Het wilde nog niet lukken. Gelukkig was onze chauffeur Henk in de buurt.

Als de poging om de kat te pakken mislukt, is de kans groot dat hij óf verder omhoog klimt óf hij springt zelf met alle risico’s die daarbij horen. Gelukkig bleef deze kat angstig zitten waar hij zat tijdens de eerdere pogingen van de brandweer. Chauffeur Henk ging vastberaden te werk. Voor hem was het duidelijk: Je moet hem gewoon pakken en niet meer loslaten. En ja, dan kan het dier je ‘bedanken’ met een paar fikse krabbels, maar hopelijk heeft hij door dat je er bent om hem te helpen en werkt hij enigszins mee.

En zo ging het ook. Henk greep de kat in één keer vast. Hij omklemde hem goed en de kat kon er niets tegenin brengen. Zo nam Henk hem mee naar beneden, waar al een transportbakje voor hem klaar stond. Om de kat geen extra stress te bezorgen, hebben we het bakje dicht gehouden en het arme dier gelijk meegenomen naar het Haags Dierencentrum. Daar kon hij worden onderzocht en viel hij gelijk aan op een bak water. Het verhaal was dat de kat al drie dagen in de boom zat en nu we zagen hoeveel dorst hij had, zou dat best eens kunnen kloppen. Bij het HDC hebben ze de kat op een chip gecontroleerd en zullen ze op zoek gaan naar de eigenaar. Hopelijk kunnen ze snel met elkaar worden herenigd!

Zonder de hulp van de brandweer was het ons nooit gelukt om de kat uit de boom te halen. Dank jullie wel, dat jullie altijd klaar staan om de dieren te helpen!

Beeldmateriaal © Ivar Gieles.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!