Kat brengt gekko mee naar huis

13 maart 2023

Een kat in de Joan Maetsuykerstraat overrompelde zijn baasje door met een gekko in zijn bek thuis te komen. Na de eerste schrik belde de eigenaar van de kat ons snel op.

Het baasje plaatste een emmer over de gekko om te voorkomen dat hij zou ontsnappen. Na aankomst hebben onze medewerkers het diertje onmiddellijk opgewarmd in de couveuse in de ambulance. Zo fijn dat we die dankzij onze donateurs altijd bij de hand hebben!

Het bleek om een gekko van het soort ‘tokeh’ te gaan. Deze gekko komt in Nederland niet in het wild voor en daarom moet hij zijn gedumpt of ontsnapt. De tokeh is een relatief grote soort gekko die wel 30 cm lang kan worden. De tokeh heeft een opvallend uiterlijk met grote ogen en een brede kop met een bijzondere structuur van ribbels op zijn huid.

Wij namen de gekko mee naar ons hospitaal. Hier hebben we hem in de couveuse gehouden. Helaas was dit mooie diertje er te slecht aan toe en heeft hij het niet gered. Hij had geen zichtbare verwondingen, waardoor we niet kunnen zeggen dat de kat de dood heeft veroorzaakt. Wel was zichtbaar dat hij niet helemaal goed verveld was en de kou van de dagen voor deze melding zullen hem zeker geen goed hebben gedaan. 

Rust zacht. Wat een bijzonder diertje.

 

Foto’s: Ivar Gieles – Regio 15 en Nancy Glastra – Dierenhospitaal en Ambulancedienst Den Haag

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!