Kat bevrijd onder motorkap

30 december 2023

Afgelopen woensdag werden we gebeld door een mevrouw die diezelfde dag was verhuisd naar de Jan Blankenstraat in Den Haag, samen met haar kat en vier pasgeboren kittens. Terwijl ze bezig was met alles uitpakken, is de moederpoes ontsnapt en onder de motorkap van een auto terechtgekomen.

Ambulancechauffeurs Carolien, Irma en Jillian reden ernaar toe. De politie en brandweer waren ook ter plaatse. De eigenaar van de betreffende auto werd helaas niet gevonden en de auto was te laag om eronder te kunnen komen. De poes zat vast en was doodsbang… Na onderling overleg is de ruit van de auto ingeslagen, waardoor de motorkap kon worden geopend. Jillian kon de kat pakken en zette haar veilig in haar mandje. Snel naar haar nieuwe huis bij haar pasgeboren kindjes! Een emotioneel moment voor de eigenaar: het was gelukkig goed afgelopen!

De kat bedankte Jillian op haar eigen manier door in haar middelvinger te bijten. Jillian is naar de huisarts gegaan, de auto is weggesleept en de moederpoes is naar haar kindjes gebracht om ze weer te kunnen laten drinken.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!