Kat aan de waterkant

4 januari 2021

Op oudejaarsdag kregen wij de melding dat er op de Glenn Millerrode een kat vast zou zitten aan de waterkant. Bij aankomst werd gelijk duidelijk dat de kat hier inderdaad niet zelf weg zou kunnen zonder een nat pak te halen.

Ook was het direct duidelijk voor onze chauffeur dat dit een lastige klus werd. Vaak rijden onze chauffeurs alleen op de ambulance en dat zorgt ervoor dat je soms een handje tekort komt. Gelukkig hadden onze collega’s op dit moment geen spoedgevallen en zijn er maar liefst drie ambulances ter plaatse gekomen om dit klusje te klaren.

Het is onduidelijk hoe de kat op zijn locatie terecht is gekomen. Maar een goede plek om te schuilen voor het vuurwerk dat we verwachtten, was het zeker niet. Moet je je indenken dat dit katje hier tijdens de jaarwisseling open en bloot op het richeltje had gezeten. Het beestje had uit angst voor het water kunnen kiezen en kunnen verdrinken. Of ontdekt kunnen worden door mensen met minder prettige bedoelingen. Wij adviseren mensen altijd om katten minimaal twee dagen voor de jaarwisseling en één dag na de jaarwisseling binnen te houden om de grootste stress, traumatische ervaringen, verwondingen of erger te voorkomen.

Met een net lukte het niet de kat te vangen maar ambulancechauffeur Joshua wist wel raad met deze klus. Er werd een ladder in het water gezet en aan de bovenkant door andere collega’s vastgehouden. De bodem van de sloot bood namelijk geen stevige ondergrond, dus het was een wiebelige weg naar beneden. Maar Joshua is wel wat gewend en staat tot uw dienst voor het lastigere klim en klauterwerk. Aan creativiteit en lef ontbreekt het deze chauffeur niet!

Het katje is veilig in onze ambulance gecheckt op verwondingen en lekker afgedroogd. Zo kon hij bijkomen van zijn avontuur aan de waterkant en alvast een beetje opwarmen. Helaas bleek het katje niet gechipt. Daarom heeft hij veilig oud en nieuw gevierd in het Dierentehuis Zoetermeer in afwachting van zijn eigenaar. Het betreft een wit-zwarte ongecastreerde, ongechipte kater van geschat 2 jaar oud. Wij hebben hem op Amivedi geplaatst met foto en beschrijving.

Hoe wij de kat aantroffen aan de waterkant.

De hele ambulance eenheid ter plaatse.

Chauffeur Joshua tot uw dienst voor het lastigere klim en klauterwerk! Foto’s: Jos van Leeuwen.

Even afdrogen en dan naar een warme mand in het Dierentehuis Zoetermeer.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!