Karper wilde naar Madurodam

16 mei 2022

Oorspronkelijk vond je karpers rond het gebied van de Zwarte Zee, de Kaspische Zee en het Aralmeer. In de loop der jaren zijn karpers in Nederland en omstreken terecht gekomen. Normaal zijn ze te vinden in meertjes, slootjes, stadswateren, kanalen en rivieren. Deze bijzondere karper vond het kanaal bij Madurodam een top spot! Wij vermoeden dat de karper even cultuur wilde snuiven. Alleen een kaartje kopen gaat wel een beetje lastig als je een grote vis van zestig centimeter bent! 

Wij kregen een melding over een vis die vast zat in het kanaal bij Madurodam. Daar keken de mensen raar van op. De melder beschreef dat het waarschijnlijk om een koi karper ging van zo’n zestig centimeter. John en Monika gingen direct onderweg om te kijken wat er loos was.

Eenmaal aangekomen zagen ze de karper. In het kanaal naast Madurodam zwom de vis al zo’n vier dagen steeds en steeds langzamer in het rond. John en Monika zagen dat de karper een S-vorming in het lichaam had. Volgens het vissenasiel zou dit het gevolg van een breuk kunnen zijn, maar ook een mogelijk gevolg van nakweek.

Lees verder onder de foto’s en video’s.

 

 

Onze ambulancechauffeurs stapten vervolgens in een bootje, en hebben de karper met een net uit het kanaal kunnen hijsen! Ze deden de karper in een vervoersbak. Op advies van het vissenasiel was de bak gevuld met slootwater. Zo kon de karper het beste vervoerd worden naar het vissenasiel. Daar kon de grote vis even lekker bijkomen van het marathonzwemmen van de afgelopen dagen.

Helaas heeft de karper geen toegang kunnen krijgen voor de miniatuurstad. Volgende keer beter maatje!

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!