Karel Kwartel

 In Asieldieren

Kwartels komen inmiddels voor in allerlei kleuren. En Karel is zo’n mooie kleurmutatie!! Gevonden en in veiligheid gebracht bij Vogelopvang de Wulp. Maar aangezien Karel geen wildkleur heeft, is Karel geen wilde kwartel en zo kwam hij dus bij ons!

Karel is vermoedelijk een mannetje. Hij laat namelijk graag zijn mooie kwartelroep horen. Hij is klaar voor een fijne volière om te scharrelen. Want dat is wat kwartels doen. Lekker scharrelen en als bodembewoner houden ze zo de bodem ‘schoon’.

Ze houden wel van beschutting om zich te kunnen verstoppen. Kwartels leven van nature in groepen, maar in het broedseizoen in paartjes. Dus in volières worden vaak alleen koppels gehouden, omdat tijdens het broedseizoen anders ruzie uitbreekt.

Kwartels eten van alles, zaadjes die de andere vogels naar beneden gooien, maar als basis zou je siervogel-voer kunnen geven met als bijvoeding insectenpaté, meelwormen, graan en groenvoer.

Heeft u interesse in Karel Kwartel? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 uur.

* voor Karel vragen wij een vrijwillige donatie 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel je je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan via onderstaand logo. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Recent Posts