Juffrouw Poes heeft een droom (10+)

1 juli 2023

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin of appartement met catproof (met gaas afgenet) balkon
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Juffrouw Poes zat in de tuin bij een oplettende mevrouw. Zij zag dat de kat niet in orde was, heeft haar binnen gehaald en ons gebeld. Deze poes had een open wond op haar borst, die duidelijk behandeling nodig had. De dierenarts heeft haar helemaal onderzocht, een slechte tand getrokken, de zwelling onder de wond weggehaald en die schoongemaakt en gehecht. Het laboratoriumonderzoek wees uit waar we al bang voor waren: de wond werd veroorzaakt door een kwaadaardig gezwel. De prognose voor Juffrouw Poes is onzeker. Het kan een paar maanden zijn, maar ze kan evengoed nog een aantal jaren een prettig leven hebben.

Juffrouw Poes droomt van een eigen huis

Dit lieve schilpadje zat er niet mee. Natuurlijk, dat malle pakje wat ze aankreeg vond ze niks en de kap die ze haar daarna om haar kop schoven was ook gedoe. Maar verder vond Juffrouw Poes de aandacht die ze kreeg van de verzorgers heel fijn. Ze kroop soms lekker op schoot en liet de verzorgers hun werk doen. Aaien, kriebelen, kletsen, maakt niet uit. Maar het liefst, het allerliefst droomt Juffrouw Poes van een liefdevol huis waar ze nog een tijd kan wonen. Ze droomt van mensen die het aandurven een lieve kat met een onzekere prognose in huis te nemen. Ze droomt van een buitenruimte waar ze lekker wat kan scharrelen of in de zon kan liggen soezen. Juffrouw is niet de jongste meer, dus ze hoeft niet zo nodig een enorme tuin. Wat groen en frisse lucht, ruimte om de pootjes te strekken vindt ze oke.

en ze droomt ook van een lang leven

Een kwaadaardige tumor kan zich verder verspreiden in het lichaam. Bij Juffrouw Poes zijn het tumorweefsel en een lymfknoop verwijderd. Dat biedt echter geen garantie dat alle kwaadaardige cellen uit haar lichaam zijn verdwenen. Het kan, maar evengoed kan de ziekte na verloop van tijd weer de kop opsteken. Haar nieuwe mensen moeten daarom alert zijn op mogelijke ziekteverschijnselen en de kosten voor eventuele behandeling kunnen dragen. Of Juffrouw Poes haar gedroomde lange leven zal krijgen? We zullen het moeten afwachten. Wij dromen in ieder geval met Juffrouw Poes mee over een liefdevol thuis, ook als ze weer ziek zou worden.

Wennen

Juffrouw Poes vindt het prettig als ze eerst rustig kan wennen aan haar nieuwe huis met alle onbekende geluiden en geurtjes. Dat kan het beste in een aparte kamer. Ga een paar keer per dag bij haar zitten. Lekker tegen haar kletsen en misschien wat spelen zorgen ervoor dat ze aan je gaat wennen en stellen haar op haar gemak. Lees desnoods (hardop) een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt dit prinsesje wel van. Ze zal dan jouw geur associëren met iets goeds.

Op deze manier zorg je ervoor dat ze zich goed gaat hechten aan het huis en aan haar nieuwe mensen. En als ze snapt dat alles veilig is, kan je haar beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft ze dan als haar veilige plek ervaren, waar ze naar terug kan rennen als het eens te spannend wordt. Als je haar in één keer zou loslaten in het hele huis, kan ze zich gaan verstoppen. En dan duurt de wenperiode onnodig lang.

Juffrouw Poes is rond de 10 jaar. Ze is gevaccineerd en gechipt. We weten niet of ze gesteriliseerd is. Mocht ze krols worden mag ze tegen een gereduceerd tarief geholpen worden bij onze eigen dierenarts. je mag haar ook naar je eigen dierenarts brengen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Wil jij kennismaken met deze dame? Vul onderstaand formulier in ⤵️

Fotografie © Clara Mazèl

 

 

                 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!