Jonge zwaan veroorzaakt verkeersproblemen

25 november 2023

Op de drukke kruising van het Arnold Spoelplein in Den Haag was een jonge zwaan geland en ontregelde daarmee het verkeer. De meldster kon het dier naar de kant lokken met brood en wachtte in de tussentijd op ons.

Ambulancechauffeur John heeft bij aankomst de zwaan meteen kunnen vangen, voordat het dier aangereden zou worden. Na een check bij Vogelopvang De Wulp mocht de zwaan alweer worden uitgezet. Iets eerder hebben we ook al een jong zwaantje alleen uitgezet bij recreatiegebied Madestein. Daar hebben we deze zwaan ook uitgezet en wat denk je? Het klikte meteen tussen de twee jonge zwanen! Ze vonden elkaar duidelijk leuk en gingen samen verder op pad 😊

Het is de periode van het jaar dat jonge zwanen door hun ouders worden weggejaagd, met de boodschap: jullie moeten nu zelfstandig verder leven. Dat gaat er soms hard aan toe, maar het is een proces waarin de jonge zwanen moeten leren om zelf een partner te vinden en een leven op te bouwen. Hierdoor landen de dieren vaak op de gekste plekken of komen ze in de problemen.

Met deze twee zwanen gaat het in elk geval wel goed komen!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!