Jonge zilvermeeuw verscholen in binnenplaats

9 juli 2023

Op een vrijdag in juni werden we gebeld door kinderopvang 2Matrozen aan de Zeesluisweg in Scheveningen over een jonge meeuw. Het vogeltje was van een dak gevallen en achter de kinderopvang op een binnenplaats terechtgekomen waar hij niet zelf uit kon komen. Zijn ouders waren in de buurt en hadden ook nog een ander jong. Dit jong bevond zich gelukkig wel op een veilige plek. Rob ging erop af.

Toen Rob in Scheveningen aankwam, bekeek hij de situatie eerst vanaf het dakterras van de kinderopvang. Daar liet een medewerkster zien waar het meeuwtje voor het laatst was gespot. De binnenplaats stond vol met scootmobielen, scooters en fietsen, dus de meeuw kon zich gemakkelijk verschuilen. Op straat probeerde Rob via verschillende ingangen de binnenplaats te bereiken, maar dat lukte helaas niet.

Er was gelukkig nog een andere optie. Naast de kinderopvang bevindt zich namelijk een bouwterrein. Daar heeft Rob gevraagd of hij via het bouwterrein mag proberen om bij de meeuw te komen en dat mocht! Met bouwhelm op betrad Rob het terrein. Op een hoger gelegen gedeelte had hij goed overzicht. Maar nog steeds kon hij niet bij het vogeltje komen. In de tussentijd hielden zijn ouders alles goed in de gaten, zij vlogen krijsend over de binnenplaats.

Inmiddels zag ook Aad, de kraanmachinist van VolkerWessels, wat er aan de hand was en bood zijn hulp aan. Hij kwam met een grote ladder aanzetten en plaatste die tegen de muur van de binnenplaats, waardoor Aad zo via de ladder naar beneden kon. De kleine zilvermeeuw bevond zich op de aangewezen plek, alleen zijn ouders lieten hun jong niet zomaar vangen. Toch wist Aad het vogeltje te pakken te krijgen en bracht hem naar boven. Rob zag dat het beestje hooguit een week oud was. Zij brachten hem samen naar het dak waar het andere jong zich ook bevond en het nest met daarin een nog niet uitgekomen ei.

Dankzij oplettende medewerkers van de kinderopvang en de hulp van VolkerWessels, hebben we het jonge zilvermeeuwtje weer bij zijn ouders kunnen brengen. Hartelijk dank kinderopvang 2Matrozen en Aad!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!