Jonge zeehond in banaanhouding

22 augustus 2023

Via de politie en de reddingsbrigade ontvingen we een melding over een jonge zeehond bij het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Een aantal van onze medewerkers is ook zeehondenwachter en dus kunnen we ook voor deze bijzondere dieren in actie komen. Op naar Scheveningen dus!

Bij aankomst bleek het om een gezonde zeehond te gaan. Hij lag mooi in de banaanhouding en dat is een teken dat hij zich goed voelt. In overleg met A Seal, de zeehondenopvang, besloten we om de zeehond te vangen en ergens anders weer vrij te laten. Op het strand waar hij lag, was het namelijk best druk vanwege een surfwedstrijd. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben de zeehond een lift gegeven en hem vrijgelaten op een rustiger deel van het strand. Het ga je goed!

Kom je een zeehond tegen? Houd altijd voldoende afstand en houd je hond aan de lijn! Zeehonden komen vaak naar het strand om te rusten en dat lukt niet als mensen of honden te dichtbij komen. Dus geniet van dit mooie moment, maar wel op afstand!

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!