Jonge vos loopt restaurant binnen

17 mei 2024

Iets minder dan een week geleden liep er net voor sluitingstijd een vos binnen bij restaurant Beso by Simonis. De medewerkers dachten in eerste instantie dat het om een hondje ging, maar al snel zagen ze dat het een vosje was. Het was nog maar een jong dier en de moeder was nergens te bekennen. Een van de medewerkers belde naar onze meldkamer.

Chauffeur Monique had dienst op de ambulance en reed direct naar de haven van Scheveningen. De medewerkers van het restaurant hadden de jonge vos opgevangen en Monique kon het jong zo overnemen. De moeder was nog steeds niet in beeld. Het blijft een raadsel waar zij was. Het vosje had veel honger. Misschien dacht dit slimme dier iets lekkers te kunnen scoren in het volle restaurant.

Monique nam het dier mee naar ons hospitaal. Hij leek niet gewond of ziek en zag er goed uit. Hij mocht bij ons overnachten en natuurlijk kreeg hij ook wat te eten en te drinken. De volgende dag brachten we hem naar Vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht in Amsterdam. Hier zullen ze goed voor hem zorgen tot hij oud genoeg is om zichzelf te kunnen redden. In deze opvang zitten al meer vosjes, dus hij zal ook snel een speelkameraadje krijgen.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!