Jonge meeuw vast in visdraad

5 oktober 2020

Vorige week werden we gebeld over een meeuw die helemaal vast zat in het visdraad. Werklui in Scheveningen zagen dat hij in visdraad gewikkeld zat en hebben hem gelukkig te pakken gekregen. Zo fijn dat mensen de tijd nemen om zo een diertje te helpen! Ze hadden het draad alvast afgeknipt en de jonge meeuw veilig in een koelbox gezet.

Toen onze ambulancechauffeur Cherinda daar aan kwam, zag ze onder de vleugel van de meeuw nog iets veel vervelenders: niet alleen het draad maar ook de blinker met haken zat vast. In vogelasiel de Wulp hebben ze het juiste gereedschap om de meeuw zo goed mogelijk te helpen. Ze maakte snel de beslissing om de meeuw mee te nemen en niet ter plekke te proberen om de haken los te krijgen.

In de Wulp blijkt het om een blinker met een driepuntshaak te gaan. De ene haak zat gelukkig alleen vast tussen zijn veren, maar de andere twee haken zaten in zijn huid. Voorzichtig knipte de medewerker van de Wulp hem los. De schade leek mee te vallen. Na alle ellende mocht deze jonge meeuw eerst even opdrogen en bijkomen van zijn vervelende ervaring. Daarna krijgt hij zijn vrijheid weer terug.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!