Jonge boomvalk op het Aegonplein

14 september 2021

Daar schrik je als melder toch maar even van als er ineens een jonge roofvogel naar beneden komt zeilen. Het broedseizoen van deze roofvogel loopt in oktober ten einde en dus zijn deze jonge boomvalken bijna klaar om er vandoor te vliegen. De jongen zitten ongeveer een maand op het nest waarna ze uitvliegen. Helaas gaat dit vaak niet zonder slag of stoot. Er zijn bijna geen vogelsoorten die direct uit het nest uitvliegen. De meeste vogels komen eerst op de grond terecht om hier te oefenen voor ze de techniek van het vliegen compleet onder de knie hebben.

Lees verder onder de foto’s 

   

En dit is precies wat deze prachtige jonge boomvalk overkomen is. Daarbij kwam hij ook nog op het redelijk drukke Aegonplein in Den Haag terecht, midden op het kruispunt. De melders wisten hem van de weg af te bewegen maar toch een roofvogel oppakken zonder de juiste uitrusting en ervaring kunnen wij niet aanraden. Ambulancechauffeur Hugo werd er op af gestuurd en bij aankomst moest hij even goed kijken waar het nest zat. Even is er overleg geweest, want het liefste plaatsen we het jong terug in het nest maar in dit geval was het nest echt te hoog om het jong terug te zetten.

Het jong is voor herstel naar de vogelopvang gebracht zodra hij sterk en fit genoeg was hebben ze hem terug geplaatst. We hopen met een goede afloop!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!