Johnny en Baby willen voor altijd samen blijven
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Johnny en Baby willen voor altijd samen blijven

Johnny en Baby willen voor altijd samen blijven

12 december 2020

Deze lieve twee agaatjes zijn in 2017 door ons geplaatst, maar helaas nu terug, omdat de gezondheid van de eigenaresse het niet meer toe liet.

Johnny en Baby zijn echt een hecht stel. Ze vinden alles samen doen het leukste wat er is. Ze woonden samen in een grote ruime kooi, dus willen ze dat minimaal weer terug hebben. Maar als ze ergens zouden los mogen vliegen, zouden ze nog leuker vinden. Want nieuwe dingetjes ontdekken, dat vinden ze leuk en spannend.

Baby de blauwe aga is een dame en draagt een ringetje uit 2016. Johnny draagt een zilveren ring waar we de leeftijd nooit helemaal uit hebben kunnen halen. Ze willen in ieder geval samen weer verhuizen.

Heb jij een fijn plekje voor Baby en Johnny? Bel ons voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur op 070 3282828 of vul het contactformulier onder de foto in.

 

“Nobody puts Baby in a corner” zei Johnny in Dirty Dancing. Nou onze Johnny beschermde zijn Baby mooi even in de hoek voor dat enge foto toestel! ⤵️

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten. Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Johnny en Baby willen voor altijd samen blijven

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.