Jo’anne, een gezellig tiepje
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Jo’anne, een gezellig tiepje

Jo’anne, een gezellig tiepje

21 juni 2022

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen:10+
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

We werden gebeld over een klein katje dat bij iemand in de tuin zat. We gingen eropaf want ze zag er volgens de melder slecht uit. We haalden haar op en gaven haar een warm bedje, een lekker bakje voer en schoon water.

Mager katje

Ze bleek niet ernstig gewond of ziek te zijn. Wel had ze een schaafwond bij haar staart, en was ze erg mager. Ook vonden we stukjes rubber in haar ontlasting. Arme meid, had ze misschien zo’n honger gehad dat ze alles wat ze maar op straat kon vinden is gaan eten? Ze woog in ieder geval maar 1.6 kilo, dat is natuurlijk veel te weinig voor een kat van een jaar of 3. De verzwakte Jo’anne wilde ondertussen alleen maar eten en slapen.

Opknappen, aankomen en lekker spelen

Omdat ze zo mager en verzwakt was, zijn we haar natuurlijk lekker bij gaan voeren. Ze kreeg meerdere keren per dag speciaal calorierijk natvoer naast de brokjes. De schaafwond bij haar staart genas mooi en Jo’anne begon lekker aan te komen. Toen ze zich beter voelde, begon ze eens om zich heen te kijken, waar ze nou eigenlijk terecht gekomen was. Al die lieve verzorgers vond ze eigenlijk best leuk, vooral als ze lekker over haar kopje kwamen kriebelen en tegen haar babbelden. Gezellig hoor! En als zo’n verzorger dan ook nog met een hengeltje of speelmuisje aankwam, nou dat vond ze helemaal super! Jo’anne buitelde haar hele hokje door en mepte erop los tegen haar speelgoedjes.

Nog een beetje verlegen

Toen Jo’anne helemaal was opgeknapt, mocht ze verhuizen naar de losloopkamer. Dat was een heel avontuur, want dit kleine meisje is toch nog wel een klein beetje verlegen. Ze vindt het supergezellig als we bij haar langskomen om te knuffelen en te spelen, of om haar een lekker hapje toe te stoppen, want deze kleine dame is dol op eten. Maar om nou zomaar haar hokje uit te komen en los te lopen in die grote kamer, ja dat vindt ze nog wel een beetje eng.

Wenperiode

Nu Jo’anne klaar is voor haar nieuwe huisje, zoeken we voor haar een huis met veilige tuin (niet in de buurt van drukke wegen) óf een appartement met een met gaas afgesloten balkon. Jo’anne zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden en ze zal eerst even de kat uit de boom willen kijken. We raden aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Geduld is hierbij belangrijk. Laat haar maar lekker tot rust komen. Meerdere keren per dag haar bezoeken en lekker bij haar zitten en tegen haar praten, zodat ze je stem en je geur leert kennen. Lekker spelen en knuffelen als ze dat wil. Als ze snapt dat alles veilig is, dan langzaam uitbreiden naar een groter deel van het huis. Als je haar in één keer loslaat in het huis, gaat ze zich vast verstoppen, en dan duurt de wenperiode erg lang. Wacht vooral echt ruime tijd met haar naar buiten laten. Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar zij naar terug rent en niet van weg rent. Als ze té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot. 

Jo’anne is gevaccineerd, gesteriliseerd en gechipt. Ze is ongeveer 3 jaar oud.

Wil jij kennismaken met Jo’anne? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Jo’anne, een gezellig tiepje

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.