Jerry: een goedmoedige stoere vent
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Jerry: een goedmoedige stoere vent

Jerry: een goedmoedige stoere vent

10 juli 2021

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: 12+
 • Huis met tuin 
 • Medicatie: nee  
 • Speciaal dieet: nee

Net zoals in de tekenfilm, maakte deze Jerry altijd ruzie met Tom. We nemen je niet in de maling, het is echt zo! Twee katers die we van straat haalden, vlak na elkaar, bleken altijd mot met elkaar te hebben gehad. Dus we hebben ze Tom en Jerry genoemd. Met vechtwonden werden ze opgenomen in onze ziekenboeg. Al snel bleek dat Jerry (en Tom trouwens ook) meer het type ‘ruwe bolster, blanke pit’ is.

Ruige looks

Jerry heeft het ruige uiterlijk van een straatvechter. Aan zijn kop te zien heeft Tom hem regelmatig stevig om zijn oren getimmerd. Jerry had vele kleine wondjes en korstjes aan zijn kop en oren. Met een kort kuurtje antibiotica en pijnstilling was hij al snel weer het mannetje. Ook zijn gebit is netjes schoongemaakt. Hij zit wel onder de oude littekentjes en heeft rafels aan zijn mooie puntige oren. Jerry zegt daarover: ‘Ja, maar moet je Tom zien!’

Dat is wel stoere praat. Maar eigenlijk is Jerry een vriendelijke kater. Hij ziet er gehavend uit door die vele bokswedstrijdjes op straat… Maar het is helemaal niet fijn om altijd maar op je hoede te moeten zijn, omdat een andere kat misschien in een hinderlaag op je ligt te wachten. Nogal logisch dat je dan, in geval van twijfel, een tik uitdeelt. Hij reageert ook nogal geagiteerd op andere katten, dus we denken dat hij gewoon niet graag kattenvrienden maakt.

Goedmoedig maar op z’n hoede

Tegen mensen is Jerry heel vriendelijk en hij laat zich graag op zijn kop kroelen. Soms heeft Jerry nog als reflex om een BTET te geven (Bij Twijfel Een Tikje). Geen gemene tik, hoor. Gewoon een petsje: meer een aanwijzing. Hij geeft daarmee goed zijn grenzen aan en laat weten als hij de situatie nog niet helemaal vertrouwt. Dat kan zijn als je een onverwachte beweging maakt, of als je hand te ver naar achteren gaat, dan zie je hem denken: ‘Waar gaat die hand heen??’.

Maar hij is goedmoedig genoeg om snel daarna weer geaaid te willen worden. Hij moet gewoon leren dat er niet opeens onaangename dingen gebeuren. Geen dierenarts en ook geen Tom die hem onverwachts te pakken neemt.

Helemaal los met een hengeltje

In de losloopkamer laat Jerry volop zijn speelse kant zien. Hij is er gék op als verzorgers speelgoed zoals veertjes tevoorschijn halen: dan is het feest! Hij springt erop af. Liefst speelt hij fanatiek met hengeltjes en voor je het weet, ben je in een touwtrek wedstrijd verwikkeld.  Hij gaat dan helemaal los. Na speeltijd is het goed eten. Nou ja, eigenlijk lust Jerry altijd wel eten. Hij is goed te paaien met brokjes of ander lekkers, want hij is een echte smulpaap.

Wie houdt er nu niet van een stoere vent met ruige looks die houdt van spelen en lekker eten?

Jerry is ongeveer 6 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Jerry? Vul het formulier op de website in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00 (laat alsjeblieft je tel. nr. achter).

Fotografie © Agnes Ludwig

 

foto boven Etienne Buijtenhek

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Jerry: een goedmoedige stoere vent

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.