Jelka

25 november 2023

Jelka is volgens ons helemaal op haar gemak! Toen ze net in haar nieuwe huis was, at ze alles al schrokkend direct helemaal op. En nu laat ze het blijken als ze toevallig even geen zin heeft in tonijn maar liever kippebout heeft 😉 Ze komt dan ook gerust even in de keuken kijken, waar haar eten nou toch blijft. En ze kan daarbij ontzettend lief miauwen.

Jelka is niet een schootkat, maar ze komt wel langs om een kopje te geven en een aai te halen of om in de buurt even naar buiten te kijken (soms met de ogen dicht op het lekkere warmhoudkleedje op de vensterbank). ‘s Nachts kruipt ze echt bij ons, op ons of op ons hoofdkussen, en het is dan lekker in slaap vallen met haar heerlijk luidruchtige gespin!

We dachten met Jelka een bedaagde dame op leeftijd in huis te halen, maar ze is best actief, bijvoorbeeld met spelen, en ook heel snel. Bijvoorbeeld, komt ze heeeeeel snel aanhollen als er een tuindeur opengaat. Daar heeft ze heel veel belangstelling voor. Ze controleert ook elke dag wel even of het kattenluik nu misschien toch open is. Ze kan wel naar buiten trouwens, want we hebben een afgenet stukje terras laten maken aan de woonkamer. Daar staan plantjes en ligt een grasplagje. Daar gaat Jelka graag ook even vogels horen en kijken. En ze checkt dan soms ook of het net eigenlijk wel vast zit. (Gelukkig wel!).

Toen Jelka naar huis mocht had ze een beetje een plukkerige vacht omdat er klitten uit waren geschoren. Inmiddels groeit dat weer mooi aan en ziet ze er steeds mooier uit, met een goudbruin en zwarte vacht, heel sprekend. We helpen met borstelen omdat we niet goed hoogte krijgen of ze zichzelf helemaal overal kan wassen. Ze wast zich wel maar wij zien eigenlijk vooral dat ze haar pootjes en kopje wast. Ze ziet er wel goed uit, vinden wij. Wel is ze nog steeds heel erg dun, ook al is ze wat aangekomen (woog afgelopen maandag bij jullie 3,88 kilo).

Tot onze verrassing is Jelka eigenlijk helemaal niet schrikachtig geweest. Sinds ze hier is, zit ze waar we haar kunnen zien en we mogen haar aanhalen en ze zoekt ons op. Een keer heb ik haar per ongeluk met mijn voet aangeraakt (een keiharde SCHOP denk ik, volgens haar) en toen is ze voor alle zekerheid even onder de bank gaan schuilen. (Maar kwam er wel onder vandaan om even te eten wat we daar hadden neergezet). Maar verder is ze totaal niet teruggetrokken. Ook niet na ons bezoek aan jullie, afgelopen maandag voor een vaccinatie.
Ze ging zonder drama haar mandje in. Helaas houdt ze niet van autorijden. Maar dat was op de heenweg wat erger dan op de terugweg, toen leek het wel alsof ze wist, ik ga lekker naar mijn eigen huis (zonder Meneer Kater). (Wij hebben ook beloofd dat Meneer Kater hier niet zal komen).

We zijn ontzettend blij dat Jelka hier is, het is een heerlijk dier en superfijn gezelschap! Het is een feestje om wakker te worden en haar te voelen, te horen of te zien! We hopen dat we dit nog heel lang mee mogen maken en dat we Jelka een fijne oude dag kunnen bezorgen!
En o ja, we hebben haar naam niet veranderd, dat leek ons wat raar voor haar.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!