Jeda (Tjieka)

22 december 2022

De bedachtzame Tjieka, inmiddels omgedoopt tot Jeda, blijkt een enorme knuffelkont te zijn!

De eerste week heb ik haar in een apart kamertje laten wennen en ben ik veel bij haar gaan zitten. Anderhalve dag zat ze verstopt onder een krukje. Toen ontdekte ze dat een mandje eigenlijk best heel relaxt is. Het wennen in het kamertje was erg waardevol. Ze begon zich zienderogen steeds meer op haar gemak te voelen. En wil(de) vooral heel veel kopjes geven, knuffelen en geaaid worden. Na een paar dagen voelde zich ook zo vrij om lekker te spelen. Naast alle gekochte speeltjes is het snoertje van mijn oortjes favoriet. Zucht.

Na een week heb ik de deur van haar kamertje opengezet wat uitkomt op een halletje naar de andere kamers in huis en een binnentrap. De deuren van de andere kamers heb ik nog dicht gehouden. Maar in de keuken kon ze wel. Ook dat ging prima. Ze scharrelt heel gezellig om me heen als ik aan het koken ben. En als ik heen en weer liep voor huishoudelijke klussen, rende zij in eerste instantie heen en weer tussen mij en ‘haar’ kamertje. Maar na een dag of 2 ging ze erbij liggen om eens rustig te bekijken wat ik allemaal aan het doen was. Inmiddels kan ze overal. En kruipt ze lekker op schoot op de bank!

Kortom, ze is echt superlief en heel gezellig! ❤️❤️❤️

Ik wil de medewerkers/vrijwilligers van de dierenambulance heel hartelijk bedanken! Voor het warme welkom toen ik kwam kennismaken, voor alle informatie en de fijne communicatie, dat er direct vervoer geregeld kon worden omdat ik dit zelf niet had. En vooral voor al het fantastisch mooie werk wat jullie doen!!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!