JeanLuc: eenzame rijstvogel zoekt permanente woonruimte

18 januari 2024

Dit dier is al geadopteerd!

Jean-Luc is gevonden op straat en door de oplettende melder in een doosje gedaan. We hebben hem opgehaald en een warm welkom gegeven in een van onze vogelkamers.

Na de gebruikelijke wachttijd van 14 dagen, mocht hij naar de grote volière. Dara heeft hij een heerlijke tijd gehad met de zebravinkjes, Japanse meeuwtjes en een sijsje. Jean-Luc genoot van zijn gezelschap. Maar zij zijn inmiddels allemaal vertrokken en Jean-Luc is nu alleen, en heeft de volière helemaal voor zichzelf.

Hij laat zo nu en dan heel zachtjes wat gezang horen, waardoor we denken dat hij een mannetje is. Jean-Luc is levendig, gezellig en zachtaardig, maar wil uiteraard graag zijn soortgenootjes om zich heen. Want een vogel alleen, dat kan gewoon niet!

We zoeken voor Jean-Luc een fijn thuis waar al een of meerdere soortgenootjes wonen en waar hij lekker de ruimte heeft om zijn vleugeltjes uit te slaan. Jean-Luc draagt een paars ringetje om zijn linkerpootje.

Heb je interesse in onze knappe Jean-Luc? Vul dan het contactformulier onder aan deze pagina in.

Algemene informatie

Van oorsprong komt de Rijstvogel uit Indonesië, China en de Filippijnen. De Rijstvogel leeft daar in grote groepen met elkaar. Ze vliegen over de rijstvelden, om ze gezamenlijk te plunderen. Ze hebben hun naam dan ook aan deze manier van leven te danken. Aan de buitenkant zijn er geen wezenlijke verschillen te bespeuren tussen mannen en vrouwen. Hooguit kleine verschillen tussen snavel en kop grote en vorm kunnen het geslacht verraden. Mannen zijn duidelijk herkenbaar aan de zang.

De rijstvogel kan binnen in een kooi gehouden worden, mits die ruim genoeg is voor minimaal een stel rijstvogels. De rijstvogel kan met andere tropische vogels gehouden worden. De rijstvogel kan ook in een buitenvolière gehouden worden, mits die een nachthok heeft waarin de vogels zich kunnen terug trekken bij koud weer.

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!