Jasmine op zoek naar haar Alladin

15 maart 2024

Dit dier is al geadopteerd!

Op een donkere regendag ziet iemand een zielig hoopje zitten op straat. Het blijkt een valkparkietje te zijn, helemaal doorweekt door de regen. Gelukkig bedenkt de melder zich geen moment en stelt het bibberende vogeltje veilig.

De chauffeur is er snel en kan Jasmine, zoals we haar hebben genoemd, verder opwarmen in de couveuse van de auto. Als ze op het hospitaal aankomen is ze gelukkig al aardig opgedroogd, maar ze mag nog even extra genieten van een warm plekje in de couveuse met wat eten.

Inmiddels is Jasmine goed opgeknapt en is ze helemaal toe aan een nieuw thuis. Een thuis waar 1 of meerdere valkjes wonen lijkt haar wel heel gezellig. Ze zoekt graag contact met andere vogels.

Jasmine draagt geen ring, dus we weten niet hoe oud ze is. We denken aan de hand van haar verenpatroon dat ze een pop zou kunnen zijn. Als ze haar jeugdrui nog niet heeft gehad, zou het ook een man kunnen zijn. We hebben haar nog niet horen fluiten. Jasmine is niet heel bang aangelegd, maar ook niet volledig tam.

Wil jij kennismaken met Jasmine? Vul onderstaand formulier in. 

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.

Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!