Jarvey wil avonturen beleven

6 juli 2024

We werden gebeld door een verzorger van schapen in de gemeente Zoetermeer. Zij heeft een tamme fret gevonden tussen de schapen. Ze heeft het diertje opgepakt en naar de kinderboerderij gebracht, alwaar wij hem ophaalden.

Broodmager Angora fretje

In het hospitaal zagen we een broodmager fretje, vol met teken, vlooien en oormijt. Dit Angora fretje is een albino, dwz. een witte vacht met rode ogen. Overduidelijk heet ‘ie al een tijd alleen in het weiland rondgelopen. Naarstig op zoek naar eten, en langzaamaan verhongerend. Arme Jarvey… want zo hebben we hem genoemd.

Superlief en supertam

Jarvey was vanaf dag één superlief en tam. We mochten hem behandelen en wassen. Hij vond het allemaal prima. Hij wist dat hij veilig is nu, en een warm bedje en genoeg eten krijgt. Met smaak at hij zijn bakjes leeg. Het jochie kreeg meerdere keren per dag kleine hapjes calorierijk voer om hem te helpen aan te sterken. En Jarvey at, en at…

Gekke Jarvey

Jarvey is superlief en heeft ons nog nooit gebeten. Deze lieverd wil graag bij je zijn, lekker samen spelen vindt hij geweldig. Hij haalt heerlijke rare fratsen uit, en regelmatig hoor je een schaterlach uit zijn kamer komen. Alle verzorgers zijn dol op hem, en komen graag een spelletje met hem spelen. Jarvey kijkt daar elke dag halsreikend naar uit.

Op avontuur

In zijn nieuwe thuis moet hij veel los kunnen, echt een onderdeel van het gezin worden en niet weggestopt in een kooi. Hij wil avonturen beleven, en vindt buiten wandelen ook leuk, als het maar niet te druk is. Want als er heel veel geluiden zijn vindt hij het toch wat spannend. Maar zo bij ons op het terrein kijkt hij zijn oogjes uit. Aan een tuigje onderzoekt hij alle hoeken en kieren van het terrein. Hij is zo schattig, hobbelend over het weilandje. En dan gaat ‘ie daar steevast lekker graven, want dat vindt Jarvey nou eenmaal een leuke activiteit. Hij gaat hier overigens best goed op de bak, maar doet het er ook weleens naast. Dat is een aandachtspuntje. Buiten doet hij het graag.

Maagontsteking

Alle fretten hebben de Helicobacter Mustelae bacterie in de maag. Onder invloed van stress groeit deze uit en veroorzaakt een ernstige maagontsteking. Helaas heeft Jarvey onder grote stress gestaan in dat weiland bij de schapen en wie weet wat hij daar allemaal voor heeft meegemaakt. Hij krijgt medicatie voor de bacterie en hij moet nog terug voor controle naar de dierenarts. We hopen rond 22 juli die afspraak te krijgen.

We zoeken iemand met ervaring en iemand die ook bereid is om naar de Frettenkliniek te gaan, ook qua kosten kan dit uiteraard oplopen. Want waarschijnlijk komt hij er nooit echt vanaf, zodat je af en toe weer medicatie zal moeten opstarten of hem misschien wel op een onderhoudsdosering moet houden.

Meer info zie site De Frettenkliniek van Hanneke Roest. -> https://www.frettenkliniek.nl/  

Jarvey is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd met een implantaat, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Jarvey? Vul onderstaand formulier in en we bellen je terug. Jarvey wil niet met andere fretten samenwonen.

Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op Jarvey wil avonturen beleven

Help ons de dieren helpen!