Japie, het bijzondere grasje

16 maart 2024

Kleine Japie heeft twee keer bij ons in de opvang gezeten. De eerste keer omdat er problemen waren met zijn snaveltje. Zijn vrouwtje kon dat helaas niet zelf verzorgen. Ondanks het feit dat we Japie dagelijks moesten vasthouden en medicatie geven, bleef hij vrolijk en gezellig. Nadat Japie helemaal hersteld was, is hij teruggegaan naar zijn vrouwtje, die met smart op hem zat te wachten. Dat was een feestje! De tweede keer was een heel verdrietige situatie voor Japie en de familie. Zijn vrouwtje was overleden. Haar wens, dat Japie via ons zou worden herplaatst, is uitgevoerd. Japie heeft maar twee dagen bij ons gezeten, waarna hij werd geadopteerd door een echte vogel familie! Ze kwamen andere vogeltjes adopteren, zagen Japie, en hij mocht ook mee.
Zoals verwacht waren de eerste berichten al hartverwarmend. Japie mag lekker losvliegen, en had al snel zijn draai gevonden binnen het al aanwezige groepje grasparkietjes. Hieronder de laatst ontvangen update:

“Als update alles vliegt hier vrolijk los en rond, maar Japie is toch echt wel speciaal, bij de pc op je schouders, bij eten op de rand van je bord, alles van tafel gooien, en veel op de grond spelen met mijn medicijnenbekertje.
Ik ga nu zo’n heel klein winkel karretje voor hem kopen kan hij daarmee rollen op de grond het blijft lachen maar dan ook wel met al onze lieverds. Ik ben echt Superblij met hen maar ook dankbaar en blij met jullie.
En ja als jullie iets hiervan willen gebruiken of op het net zetten ga je gang maar alle dieren verdienen een fijn en gelukkig leven 😉😉😉

Wat worden we blij van zulke lieve berichten!!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!