James – Stoere rakker

10 maart 2024

Dit dier is al geadopteerd!

Deze knapperd is gedumpt bij een politiebureau, samen met een paar andere vogels. Een agent heeft namens hem aangifte gedaan, waarna wij het groepje vogels hebben opgehaald. Het is niet zo vreemd dat James (nog) niet zo van mensen houdt. Hij houdt wel van gezelligheid en vindt het leuk wanneer de andere vogels verzorgd worden. James komt naar de tralies en zijn oogjes missen weinig. Lekker de vleugels los gooien en zijn mooie staart laten zien. James kan een tikje bazig doen naar andere valkparkieten en ook zijn stem laten horen. Hij zoekt gewoon gezelschap en aandacht, want alleen zitten is helemaal niks. We denken dat met veel rust, regelmaat en aandacht James zal bijkomen van zijn verleden.

We zoeken voor James een liefdevol thuis, waar hij zijn verleden voorgoed achter zich kan laten. Er moeten al wel één of meerdere soortgenootjes wonen, want we plaatsen vogels niet alleen.

James draagt een ring om zijn rechterpootje. Zijn leeftijd is ons niet bekend. We vermoeden dat James een mannetje is, gezien zijn zangtalenten.

Heb je interesse in onze lieve James? Vul dan het contactformulier in onder aan deze pagina.

Algemene informatie
Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif.
Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller. Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.
Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!