Jack Black (4 jaar)
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » 
 5. Adoptiedieren - katten
 6.  » Jack Black (4 jaar)

Jack Black (4 jaar)

7 februari 2023

 • Kan met andere katten: nee
 • Kan met honden: ja
 • Kinderen: 12+
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee

Jack Black werd als zwerver bij ons binnengebracht. Hij had wat last van zijn linkeroog, zijn oren waren vies en hij leek een beetje last van zijn darmen te hebben. Het viel ons op dat deze mooie zwarte kater best aardig tegen ons was. Dat was een meevaller, want meestal vinden zwerfkaters ons maar niks. Was Jack Black misschien ooit huiskater geweest? We zullen het nooit weten, maar we zijn blij dat we hem het harde leven op straat kunnen besparen.

Liefde

Jackie B. heeft wat langer nodig gehad om ons te vertrouwen en te begrijpen dat alles goed zit. Logisch ook: op straat was niet iedereen lief. Hij is nu helemaal opgeknapt en heeft het eigenlijk wel prima naar zijn zin in de losloopkamer. Hij komt gezellig naar ons toe om kopjes te geven en klimt zelfs bij ons op schoot om gekroeld te worden. Niet te lang hoor, een paar knuffels is genoeg. En alleen rond het koppie nog. Wij denken dat Jack Black, met veel liefde en een beetje geduld thuis helemaal tot bloei komt.

Verlanglijstje

Dat opbloeien zien we hier al gebeuren. Want Jack is een lieve rustige vrolijke vent. Spelen is de sleutel naar zijn hart. Een leuk spelletje samen met de hengel vindt ‘ie echt helemaal te gek. En liquid snackies: daar kan je hem voor wakker maken. Dan vindt hij je meteen superlief en smikkelt het zo van je vingers. Jackie houdt van het goede leven. Wie nou niet?

Jack Black zoekt een fijn huisje met een tuin. Op zijn verlanglijstje staat verder ook een lekkere zachte bank, waar hij na zijn dagelijkse avonturen op mag neerploffen. En mensen die een beetje geduld met hem hebben zodat hij lekker kan wennen thuis. Jackie B. is er klaar voor!

Wenperiode

Jack Black zal de overgang naar een nieuw huis waarschijnlijk heel spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen. Laat hem maar even tot rust komen. Meerdere keren per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten, tegen hem praten en af en toe een lekker hapje geven. Dan gaat hij jouw geur en stem associëren met iets prettigs. Als hij helemaal op zijn gemak is kan hij voorzichtig vanuit zijn veilige kamer het huis verder verkennen. Als hij direct wordt losgelaten in het hele huis, gaat hij zich waarschijnlijk verstoppen, dit levert extra stress op en de wenperiode kan dan erg lang duren. Wees geduldig met hem, dat is de beste manier om hem te laten wennen aan zijn nieuwe huis! Hij mag pas naar buiten als hij thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als een kat té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans groot dat hij wegloopt. dan begrijpt hij nog niet dat dit zijn thuis is.

Jack Black is ongeveer 4 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil je kennismaken met Jack Black? Vul dan het onderstaande formulier in.

Fotografie © Agnes Ludwig, Clara Mazèl en Simone Janssen

 

 

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Jack Black (4 jaar)

Help ons de dieren helpen!