Isabel en Tess (Tjipke en Lynn)

3 oktober 2018

Hallo aan alle lieve mensen daar bij de Dierenambulance,

Het gaat uitstekend met de ladies! Ze hebben eerst vier dagen in een aparte kamer op verhaal kunnen komen. Aangezien ze geen problemen leken te hebben met onze overige drie katten (en dat was wederzijds) mochten ze toen “los”. Dat ging zonder noemenswaardige problemen. Onze poes Ivy (ook een diabeetje) moest wat meer wennen, zij is twaalf en twee van die jongedames erbij was toch wel een beetje spannend! Tot ze een jaar geleden bij ons kwam wonen, is ze namelijk altijd de enige kat in huis geweest (ze is twee keer afgestaan). Haar “kattenetiquette” is nog work in progress, maar ze is nu helemaal aan de dames gewend en speelt zelfs af en toe met Isa.

Tess blijkt het type Stille wateren, diepe gronden te zijn. Hoewel ze uiterlijk vaak onbewogen lijkt, gaat er heel wat in dat koppie om. Dat maakte haar vooral in het begin wat moeilijk te “lezen”, te meer omdat ze nagenoeg geluidloos spint. Ze bleef erg op zichzelf en wilde alles eerst rustig bekijken. Ze kon wel erg knuffelig zijn, maar dan vooral op momenten dat ze dacht dat er iets lekkers te halen was.

Nu is het grote verschil met het verblijf bij jullie dat er hier altijd brokjes ter beschikking zijn. Ze hoeft dus niet heel erg haar best te doen voor eten.  Daarom leek ze wat afstandelijk in het begin. Inmiddels komt ze ook heel graag knuffelen zonder dat er een beloning tegenover staat en ligt ze ’s avonds vaak lekker naast je op de bank. Het is een rustige, knuffelige, intelligente lieverd die graag speelt (vooral met Isa) maar zich ook afzondert voor een dutje.

Omdat er altijd brokjes staan, en beide dames nogal van smullen houden, was dat in het begin even wennen en hadden ze de neiging om zich vol te proppen. Toen ze na een paar dagen doorhadden dat het eten gewoon bleef staan, werd het bunkeren beduidend minder. We hebben wel gelijk die eerste week de helft van de brokjes vervangen door Royal Canin Satiety (lightvoer waardoor ze sneller vol zitten) en dat doen we nog steeds. Ondanks dat zijn beide dames toch wat aangekomen (binnen de perken hoor ; ) en is het “spaghetti-staartje” van Isa verleden tijd.

Maar Tessje heeft natuurlijk diabetes. Ze was goed ingesteld, maar er waren nu A altijd brokjes en B bestonden die maar voor de helft uit Diabetic. We moesten haar dus eigenlijk opnieuw instellen. Alles was vrij snel weer in orde en we houden haar glucose goed in de gaten: ieder weekend wordt er gemeten.

Ja, dan Isa. We verwachtten toch nog wel wat “werk” aan haar te hebben. Maar al na drie dagen stopte mevrouw met blazen en onder dat angstige poesje bleek het zonnetje in huis verstopt te zitten!!! De Calm Diet was dus niet nodig. Ze is altijd vrolijk, erg speels, houdt heeeeel erg van knuffelen, is ook nog eens heel slim en kletst de oren van je hoofd. Kortom: een totaal ander poesje dan we hadden verwacht. Zo zie je maar weer… Ze is qua karakter een light-versie van Kokkie (katertje met gebroken pootje die in april bij ze op de kamer zat).

Ze is vriendjes met iedereen, wil met alles en iedereen spelen (met wisselend succes : ) en gaat gewoon lekker tegen iedereen aanliggen. Omdat ze nogal aanwezig is, moesten onze twee watjes van katers Daan en Billy even aan haar enthousiasme wennen, maar ze hebben haar snel in hun hartjes gesloten en overladen haar met vriendschaps-likjes. Billy is inmiddels haar BFF en ze slapen vaak samen in een mandje. Haar bijnaam is trouwens Mevrouw de Bouvrie: ze houdt ervan om het één en ander in huis te verplaatsen : ) En om de planten uit graven. En om je sokken te ontvoeren. Wat is ze toch leuk : ))))

Een happy end dus voor Tess en Isa. We hopen dat ze nog lang bij ons mogen blijven want we zijn stapeldol op ze! Groetjes van ons allemaal!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!