Indy, de Prachtrosella
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Indy, de Prachtrosella

Indy, de Prachtrosella

10 juni 2022

Daar zit je dan: in een voetbalkooi. Indy was daar per ongeluk ingevlogen. Gelukkig was er een mens en die heeft deze knappers met een schepnet gevangen. Indy was enorm geschrokken en we zagen al meteen dat ze haar staart mist. Arm kind, wat is er toch allemaal met je gebeurd? Haar staart groeit (hopelijk) in de toekomst wel weer terug.

We merken aan Indy dat ze niet zo veel contact heeft gehad met mensen. De lieverd vindt ons zelfs een beetje eng. We zoeken voor Indy dan ook een fijne volière met 1 of meerdere Rosella’s.

Indy draagt een ring uit 2012 en het geslacht is onbekend.

Wil jij kennismaken met Indy? Vul het formulier onder de foto’s in ⤵️ 

Algemene informatie
De Rosella vindt zijn oorsprong in Australië. Ze komen voor in half- tot geheel beboste gebieden. Ze worden al sinds jaar en dag als volière vogel gehouden, maar ook wel in huis, als huisgenoot.
Voor de meeste Rosella soorten geldt dat ze van nature vechtlustig zijn, ook tegen soortgenoten. Daarom is het belangrijk goed op te letten of een nieuwe vogel wel wordt geaccepteerd. Ze zijn in Nederland zeer geschikt als volière vogel, omdat het klimaat waar ze oorspronkelijk uit komen, redelijk overeen komt. Wel moeten ze een nachthok hebben om in te schuilen. Deze vogels hebben veel ruimte nodig. Dus ook als huisvogel hebben ze een grote ruime kooi nodig, anders kunnen ze heel snel ongewenst gedrag vertonen. Het zijn namelijk vogels die graag vliegen en bewegen. Dus is losvliegen voor deze dieren een must.

Voor de voeding hebben ze een basis nodig van verschillende zaden, waaronder ook onkruidzaad, kiemzaad en veel groente en fruit.
Rosella’s kunnen wel een leeftijd van 25-30 jaar bereiken, dus de keuze voor zo’n vogel moet weloverwogen zijn. U heeft een dier voor het leven.

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Indy, de Prachtrosella

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.