Op 17 november wandelt Jennifer samen met haar 4-jarige witte herder Indie door het Prinses Arianepark in Zoetermeer. Ze hebben zojuist samen de kinderen naar school gebracht en wandelen hun bekende route door het park richting het Delftsewallenpad en de tennisvereniging. Indie is lekker aan het scharrelen en blijft in de buurt van haar baas in dit losloopgebied. Ze speelt met een tak en snuffelt wat rond. Jennifer loopt over de brug, die het wandelpad over het spoor leidt. Ze kijkt voor zich en achter zich, maar waar is de hond? Indie liep net nog achter haar. Ze roept: “Indieeeeeee!!!!!!”
In een split second beseft Jennifer zich wat er gebeurd is en kijkt over de reling van de brug. En daar staat Indie inderdaad, beneden op het spoor. Indie is vermoedelijk haar neus achterna gegaan, langs de brug naar beneden gelopen en zo op het spoor terecht gekomen. Voordat Jennifer Indie terug naar boven kan roepen slaat het noodlot toe: er komt een tram aangereden. De tram probeert nog te stoppen, maar Indie wordt geraakt. Er wordt luidkeels gejankt. Jennifer sprint naar beneden en ziet haar lieve hond op het spoor liggen, voor de tram. Wonder boven wonder staat Indie op en loopt naar Jennifer toe. Een andere wandelaar die boven staat, vraagt of de hond gewond is. Indie blijkt bloed te hebben op haar pootje, maar ze staat wel gewoon op. “Ik weet het niet,” antwoordt Jennifer hoopvol.
Ernstig gewond
Maar dan wordt duidelijk dat het niet bij een schrammetje is gebleven. Aan de zijkant van de hond is een groot gat ontstaan en Indies darmen hangen uit haar lichaam. Indie piept van de pijn. Haar baasje haalt haar van het spoor en terug op het wandelpad. Jennifer gebruikt haar jas om Indie zo comfortabel mogelijk neer te leggen. De omstander belt met verschillende instanties en helaas duurt het even voor ze ons weten te vinden.
De melding die de meldkamer opmaakt luidt als volgt: ‘Hond, aangereden door tram, ingewanden liggen er uit’. Met spoed wordt onze ambulancechauffeur op de melding afgestuurd. De meldster was erg in paniek aan de telefoon, hetgeen heel begrijpelijk is in deze situatie. Toch moet onze meldkamer bepaalde vragen stellen om zo efficiënt mogelijk te kunnen handelen.
Jennifer zit rustig bij Indie en ze vermoedt dat dit de laatste momenten zijn die ze met haar lieve, jonge, speelse hond heeft. Ze probeert tegen haar te praten, haar gerust te stellen en af te leiden van de pijn. Onze chauffeur arriveert op locatie en samen dragen ze Indie op onze brancard naar de ambulance. Zo snel mogelijk rijden ze naar Dierenkliniek Bossenbuurt.
Wonderhond
De dierenartsen zijn zeker drie uur aan het opereren en tegen ieders verwachting in slaagt de operatie. Natuurlijk blijft infectiegevaar altijd een risico en Indie wordt ter observatie naar Anicura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk gebracht. Hier blijft ze twee nachtjes en worden extra medische handelingen uitgevoerd, om er zeker van te zijn dat Indie stabiel genoeg is, voordat ze weer mee naar huis mag. En dan volgt een lange periode van herstel.
We krijgen bericht. Op maandag 1 maart is een deel van Indies hechtingen verwijderd en we kunnen met heel veel blijdschap vertellen dat het onwijs goed met haar gaat!! Iedereen is het er over eens, haar baas, de dierenartsen en ons ambulancepersoneel: Indie is een wonderhond!
LET OP
Elke baas doet te allen tijde zijn best om goed op te letten, maar toch kunnen er altijd ongelukken gebeuren. Om andere wandelaars te waarschuwen, hebben we een kaartje van de locatie toegevoegd. LET OP lieve mensen: want dit spoor is voor mens en dier vrij makkelijk te betreden.
Indie aan het infuus
De wond van Indie
Noodlottige locatie: brug Prinses Arianepark te Zoetermeer