In vol vertrouwen

7 februari 2020

Een jonge kat was de boom in gevlucht, opgejaagd door een speelse hond, voor de deur van de Albert Heijn in winkelcentrum de Stede.

We kregen verschillende meldingen dat de kat de boom wel uit wilde, maar niet durfde. Vaak komen de katten zelf weer uit de boom. Maar toen ambulancechauffeur Joshua eenmaal ter plaatse was om polshoogte te nemen, bleek de kat toch redelijk vastbesloten er liever uit te willen. Alleen de hoogte vanaf de laatste tak tot de grond was toch net te hoog voor de onzekere jonge kat.

Toen Joshua de kat zachtjes riep, wilde hij wel naar hem toe kruipen, maar hij durfde het echt niet. Joshua heeft de ladder gepakt en is in de boom geklommen. Zachtjes pratend tegen de kat vroeg Joshua of hij dichterbij wilde komen. De kat begreep dat hij hem kwam redden, en kroop voorzichtig en in vol vertrouwen naar hem toe.. tot aan de 3e tak. En dát was precies genoeg! Joshua strekte zijn arm uit en tilde hem onder zijn buikje op.

Dit was een weloverwogen inschatting van onze ervaren Joshua. Want normaal zou hij zo een risico niet hebben genomen. De kat kan in paniek kan raken en zichzelf of hem verwonden. Maar deze jonge kat leek zo rustig en zo blij hem te zien. Hij maakte echt contact en kroop voorzichtig naar zijn redder toe. Joshua is een ervaren klimmer en schatte in dat het zo toch zou moeten lukken!

Er was nog 1 probleem over. Het weer naar beneden klimmen met de kat in zijn handen. Joshua opende zijn stevige jas en stopte de kat in de jas, rits goed dicht en klimmen maar! De kat bleef rustig zitten en hield zich stevig aan hem vast. Het kleine kopje stak nog net boven de rits uit en zo kwamen ze samen zonder enige problemen weer naar beneden.

Beneden stonden inmiddels best wat mensen, bezorgde en behulpzame omstanders hielden hun adem in. Ze hebben het hele tafereel gadegeslagen en gefilmd. De kat werd in de ambulance nagekeken op verwondingen en chip. Hij was verder gezond, maar helaas niet gechipt. Het jonge dier is naar het Haags Dierencentrum gebracht. Omdat hij toch behoorlijk gestrest was en als je hem dan loslaat kan hij zich, door zijn paniek, opnieuw in de nesten werken. Eerst maar even bijkomen van dit spannende avontuur en hopen dat het baasje zich meldt.

Poe hey… Wat een redding!!!

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!