Ilona geniet van het zonnetje (3 jaar)

20 maart 2024

* Andere katten: nee
* Kinderen: 10+
* Huis met tuin
* Medicatie: nee
* Speciaal dieet: nee

Dit mooie cyperse meisje werd al maandenlang in de gaten gehouden en verzorgd door buurtbewoners. Toen ze mank ging lopen, trokken deze mensen aan de bel. Had ze misschien haar pootje gebroken?

Pijn
Ilona, zoals we haar noemden, bleek gelukkig geen gebroken pootje te hebben, maar pijn had ze wel. Ze kreeg in ons hospitaal daarom een periode hokrust en pijnstilling. Gelukkig knapte ze daar snel van op. Ze loopt nu weer goed rond en mag in de losloopkamer haar speelse aard laten zien.

Eigen initiatief
Ilona vindt ’t heerlijk dat ze nu weer bewegingsvrijheid heeft. Ze gaat graag naar buiten, lekker genieten van de zon op haar snoet en bekijken wie en wat er allemaal voorbij komt. Zoveel te zien en beleven buiten! Ze houdt ook van spelletjes doen, jagen op balletjes en muisjes en ook de hengel is leuk. Mensen vertrouwt ze nog niet meteen helemaal. “Eerst even de kat, eeeh, de mens uit de boom kijken”, denkt ze dan. Er is tijd en rust nodig om haar te kunnen aanhalen en aaien. Haar nieuwe personeel zal langzaam haar vertrouwen moeten winnen. Dat levert op termijn meestal  een extra stevige band op.

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Er bestaat een kans dat Ilona een nieuw huis spannend vindt en zich gaat verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat ze zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is! Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Maar laat haar óók regelmatig even alleen, zodat ze tot rust kan komen. Wacht in ieder geval geruime tijd met Ilona naar buiten laten. Gezien haar verleden als zwerfpoes is het risico anders groot dat ze opnieuw aan de zwerf gaat.

Sterilisatie
We vermoeden dat Ilona al gesteriliseerd is, maar weten dat niet zeker. Mocht ze krols worden, dan mag ze op onze kosten worden gesteriliseerd bij onze eigen dierenarts. Je mag haar ook naar je eigen dierenarts brengen, maar daar kunnen wij geen kosteloze sterilisatie aanbieden.

Ilona is ca. 3 jaar, gevaccineerd en gechipt. Wil jij kennismaken met Ilona? Vul het formulier onder de foto’s in. 

Fotografie © Simone Janssen

Reageer op Ilona geniet van het zonnetje (3 jaar)

Help ons de dieren helpen!