IJsberende nijlgans

16 mei 2020

Een echtpaar ging ‘s ochtends vroeg rustig een kopje koffie zetten, toen ze ineens een enorme knal hoorden. Ze schrokken zich werkelijk een hoedje!

Er bleek een enorme nijlgans tegen het raam te zijn gevlogen. De gans was wat versuft van de klap en kon vanaf het balkon niet meer opstijgen.. Hij bleef maar heen en weer ijsberen.. Verderop stond een klein groepje nijlganzen en die leken bezorgd en bleven het in de gaten houden.

De mensen keken elkaar aan. Dit gaat niet goed hier! Snel pakten ze de telefoon en belden ons. Toen ambulancechauffeur Joshua aan kwam lopen, zag hij dat het dier gelukkig goed kon lopen. Maar opstijgen, dat zat er niet in. Hij kon de gans ook gewoon oppakken met de hand. Dat was natuurlijk niet normaal. Hij heeft het dier gauw naar Vogelopvang de Wulp gebracht.

Daar werd hij direct onderzocht. Gelukkig had deze mooie gans verder geen schade opgelopen, op een stevige hoofdpijn na. Hij blijft nog even ter observatie bij de opvang. Op een rustig donker plekje met wat lekkers te eten. En als zijn hoofdpijn weer gezakt is, mag hij terug. Hij zal dan worden teruggeplaatst op dezelfde plek. In de hoop natuurlijk dat hij weer verenigd wordt met zijn bezorgde groep.

 

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!