Hulp voor zwerfkittens

25 oktober 2023

In de Kepplerstraat in Den Haag waren enkele veel te jonge kittens gespot met moederpoes, zwervend in de wijk. Vrijwillige chauffeur Nicky wist de kittens veilig te stellen, maar de moederpoes liet zich niet zomaar vangen.

Ook de kittens waren geen katjes om zonder handschoenen aan te raken. De kittens zaten vol vlooien en waren vies. Nicky werd gebeten door een kitten en moest zelf naar de huisartspost voor verzorging! Een onhandig ‘bedankje’, zullen we maar zeggen.

Eenmaal in ons hospitaal hebben de kittens eten gekregen en zijn ze helemaal ontvlooid. Op de video zie je een stukje ontvlooien: zoveel vlooien en helemaal vies van de vlooienpoep. De kittens mochten na hun opknapbeurt bijkomen in de couveuse.

De moederpoes was heel schuw en op het moment niet te vangen. In dit soort gevallen laten we meestal een vangkooi achter. Het is afwachten of en wanneer we haar ook kunnen helpen.

De kittens hadden het heel zwaar buiten en krijgen nu zeker een betere toekomst. Maar voorlopig mogen ze genieten van de zorg van onze dierverzorgers die 24/7 klaar staan.

Ze kunnen nog niet geadopteerd worden. Houd onze website in de gaten, mocht je interesse hebben.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!