Hulp voor blinde havik

24 mei 2022

Hoofdafbeelding ter illustratie.

 

De havik is één van de grootste roofvogels in Nederland! Als je er dus één op een terrein ziet lopen, kan je deze grote vogel uiteraard niet missen. Maar wat deed de havik daar? En waarom vloog hij niet gewoon weg? Ambulancechauffeurs Leon en John gingen naar Rijswijk om dat uit te zoeken.

Toen Leon en John aankwamen bleek dat de medewerkers van het bedrijventerrein de vogel in een doos hadden kunnen stoppen. Volgens de medewerkers was deze ‘buizerd of arend’ namelijk heel makkelijk te vangen. De vogel liep al een tijdje op de grond en leek niet weg te willen vliegen. De medewerker die erbij stond, heeft een groot hart voor dieren. Hij zag de indrukwekkende klauwen en scherpe snavel van de roofvogel, maar had er desnoods verwondingen voor over om het dier veilig te stellen.

Na een voorzichtige inspectie voor botbreuken of zichtbare verwondingen, plaatsten de ambulancechauffeurs de havik in een meer geschikte kooi en brachten hem naar Wildvang Zuid-Holland. Maar goed ook, want eenmaal aangekomen wist de medewerkster al bijna direct wat er aan de hand was met de vogel en waarom hij niet meer wilde vliegen: hij kon niet goed zien!

Dat zou kunnen komen doordat hij een grote klap had gemaakt. De medewerkster had goede hoop dat het zicht van de havik vanzelf terug zou komen of dat ze het konden verbeteren met medische behandeling. De grote vogel zou met tijd waarschijnlijk weer in het wild uitgezet kunnen worden. Goed nieuws dus!

Het dier zou al enkele dagen geen poot voor ogen kunnen zien, toch was hij in uitstekende gezondheid en niet mager. Hoe hij lopend op de grond zijn maaltje bij elkaar geschraapt heeft, is een wonder! Alhoewel er wel een McDonald’s in de buurt was…

 

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!