Hulp voor baby eendjes

5 mei 2024

Afgelopen maand kregen we een melding over maar liefst dertien jonge eendjes die in het water rondom het EPO-gebouw in Rijswijk zwommen. Het lukte ze niet om het water uit te komen door de hoge kades. Moedereend was wel in de buurt, maar zij werd door andere eenden weggejaagd.

Ambulancechauffeur Ben ging met een waterpak het water in en kreeg onverwacht hulp: ambulancechauffeur John kwam per toeval met zijn neef Coen voorbij. Onder toezicht van de beveiliging hebben Ben en Coen de verzwakte baby’s uit het water gehaald en ze vervolgens opgewarmd in onze couveuse.

Er is ons alles aan gelegen om tijdens dit soort acties in eerste instantie de moedereend te vangen, zodat we haar samen met haar kroost op een veilige plek uit kunnen zetten. Helaas lukte dit niet omdat de moedereend steeds door andere eenden werd weggejaagd en onmogelijk te vangen was. Omdat de eendjes daar al te lang zaten hebben we het besluit moeten nemen de eendjes zonder moeder te vangen. De eendjes zijn naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Daar kunnen ze op kracht komen.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!